Foto: Shutterstock
Kad piedzimst kādas retas sugas dzīvnieciņš, tas tiek uztverts ar īpašu sajūsmu un prieku, jo ir solis pretim apdraudētās sugas saglabāšanai. Arī augusta sākumā izskanējušas priecīgas ziņas – dzimuši divi Amūras leopardēni, kuri tiek uzskatīti par pasaulē retākajiem lielajiem kaķiem, vēsta CNN.

Tvaikrosas zoodārzā Lesteršīrā, Anglijā, dzimuši divi Amūras leopardi. Mazuļi jau ir piecas nedēļas veci, bet viņiem vēl nav doti vārdiņi.

Zoodārza pārstāvji vien tagad publiskojuši informāciju un video materiālus par jaundzimušajiem, tāpēc Tvaikrosas zoodārza apmeklētāji nu var novērot, kā leopardiņi iepazīst pasauli.

Tvaikrosas zoodārzā Amūras leopardu dzimšana ir rets, bet ne pirmo reizi piedzīvots notikums. Pirms piecām nedēļām dzimušo mazuļu vecāki ir Kristena un Davidofs – leopardu pāris, kuriem jau iepriekš sagaidīti leopardiņi.

Kristenas un Davidofa pirmie mazuļi, Arīna un Aleksejs, jau tuvojas pieauguša leoparda vecumam. Arīna jau ir pārvietota uz zoodārzu Skotijā, bet Aleksejs drīz pievienosies pārējo dzīvnieku pulkam Tallinas zoodārzā Igaunijā.

Amūras leopardi ir reta, apdraudēta dzīvnieku suga, kas biežāk sastopama Krievijas Tālajos Austrumos. Mednieki tīko leopardu skaisto kažoku, tāpēc tas ir viens no iemesliem, kāpēc šī leopardu suga nav pasaulē plaši pārstāvēta. Tiek vēstīts, ka savvaļā varētu būt aptuveni 70 reto dzīvnieku, bet zoodārzos visā pasaulē kopumā mīt ap 200 lielo kaķu. Tvaikrosas zoodārza pārstāvji cer, ka jaundzimušie dzīvnieciņi, gluži kā viņu pieaugušie brāļi un māsas, dos savu artavu sugas populācijā un saglabāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!