Simona Grundule, kura darbojas Tukuma dzīvnieku patversmē, rūpēties par suņu meiteni Sāru uzticēja Edijam. Sāra tiek uzskatīta par Latvijas veiksmīgāko suni. Kāpēc? Par mīlules brīnumaino izglābšanos stāsta raidījumā "Ķepa uz sirds".

Redzot Sāru, patversmes vadītāja Simona stāsta, ka suņu meitene izskatās labi. "Suņi īstenībā ļoti ātri pieņem jauno saimnieku. Tādi ir reti," stāsta Simona.

Sāras stāsts ir aizkustinošs un iedvesmojošs. Nelaime ar suņu meiteni notika vien četras dienas pēc viņas adoptēšanas, kad Sāru notrieca vilciens un viņas mugurkauls tika pilnībā sadragāts. Daudzi cilvēki uzstāja, ka cietušais suņuks jāiemidzina, un arī ārstu prognozes nebija iepriecinošas. Toreiz domāja – ja suns izdzīvos, nekad nestaigās, ja vien nenotiks brīnums.

Stāsts ietekmēja, vai mēs viņu ņemsim vai neņemsim? Nu, nē. Suns paliek suns. Kas bijis pagātnē, ir bijis pagātnē. Galvenais, ka viņai ir laba sirds
Edijs, Sāras saimnieks
Patversmes vadītāja neslēpj, ka Sāras nelaimi ir grūti atcerēties. Notikums bija drūms un nomācošs, tā laikā bija žēl gan suņa, gan arī sevis. Simonas neatlaidība un suņa dzīvotgriba paveica neiespējamo. Trīs mēnešus pavadījusi nekustīgi, Sāra atsāka staigāt.

"Stāsts ietekmēja, vai mēs viņu ņemsim vai neņemsim? Nu, nē. Suns paliek suns. Kas bijis pagātnē, ir bijis pagātnē. Galvenais, ka viņai ir laba sirds," stāsta Sāras saimnieks Edijs. Ģimenē suņu meitene tiek saukta par lielo lāci, kas ir gatavs apmīļot ikvienu. Tieši tas jaunajai ģimenei bija pats svarīgākais, jo mājoklī mīt arī mazi bērni.

Tiem cilvēkiem, kuri vēlas iegūt četrkājaino draugu, Edijs iesaka sunīti adoptēt no patversmes, nodrošinot mīlulim labas vecumdienas un lielisku dzīvi.

"Pilnvērtīgs suns. Skrien, lec, rej, krāc, visu dara," Sāru raksturo saimnieks.

Suņukiem Lotei un Sārai mājoklī ir arī divi draugi – Deina un Mīse. Saimnieki ir pārliecināti, ka četrkājainie draugi jaunākajiem ģimenes locekļiem ir labākie skolotāji. Arī patversmes vadītāja Simona ir gandarīta, ka Sārai ir atrasti mīloši saimnieki, kuri par suņuku allaž rūpēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!