Nav noslēpums, ka papagaiļi spēj atdarināt dažādus cilvēka teiktus vārdus, taču kāds video liecina, ka gudrais putns iemācījies ņaudēt un savas prasmes liek lietā.

"YouTube" ievietotais video liecina, ka papagailis atdarina kaķīšu ņaudēšanas skaņas, kuras "prezentē" trim kaķēniem. Četrkājainie draugi, rādās, ir apmulsuši un meklē, kur tad slēpjas viņu ceturtais ņaudošais brālītis. Kad viens no kaķiem mēģina tuvoties papagailim, lidotājs pat izdod šķākšanas skaņas. Redzams, ka kakadū ne pārāk patīk, ja kaķi viņam tuvojas, taču putns joprojām turpina "ņaudēt".

Zināms, ka kakadū papagaiļi spēj atdarināt dažādas skaņas un pat vārdus, kā arī izdvest šņākšanai līdzīgas skaņas, tiklīdz putns jūtas apdraudēts. Kakadū dzimtene ir Austrālāzija (Okeānijas reģions, kas iekļauj Austrāliju, Jaunzēlandi, Jaungvineju un tuvākās salas), un raksturīgākā spalvas krāsa, kādā visbiežāk putnus var redzēt, ir balta ar dzeltenām nokrāsām. Iespējams, pazīme, pēc kuras var skaidri noteikt kakadū, ir krāšņais cekuls, kas saslējies stāvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!