Foto: Vida Press
Ejot mežā, noteikti ne viens vien dabas baudītājs ir aizdomājies par to, ka ļoti iespējams, koku galotnēs slēpjas arī dažādu putni, kurus nereti var pat sadzirdēt. Atliek vien pavērst skatu uz augšu un meklēt, kurš tad rada šo skaņu. Līdzīgi noticis arī ar kādu kanādiešu fotogrāfu, kas iemūžinājis pārsteidzošas krāsu saspēles starp pūci un koku.

Protams, ne vienmēr pūce vēlas pakļauties cilvēka acu skatienam un atrasties vietā, kur putnu var ieraudzīt teju jebkurš garāmgājējs. Tāpēc izteiksmīgo acu īpašnieci var nākties rūpīgi pameklēt. Kanādiešu fotogrāfs Entonijs Buči notvēris interesantus kadrus, kuros pūce redzama, slēpdamās koka dobumā, vēsta "Vida Press". Apķērīgo putnu "nodod" vien dzeltenais knābis un apaļās acis.

Balti pelēcīgās pūces spalvas teju vai saplūst ar koka stumbra krāsu. Ja pūce atrodas augstu kokos, no zemes to ir gandrīz neiespējami pamanīt.

Pūce koka dobumā perē oliņas, taču ir ierīkojusi "lodziņu" – caurumu dobumā, pa kuru novērot apkārtni un laikus pamanīt kādu ienaidnieku, kā arī sazināties ar savu partneri, kas mātītei gādā ēdienu.

Foto: Vida Press

Fotogrāfs Buči esot pavadījis vairākus mēnešus, līdz beidzot spējis nofotografēt šos putnus gan dobumā, gan ārpus tā. "Kad es atradu pūci, ligzdojam dobumā, man likās pārsteidzoši, ka viņi izgrauza caurumu kokā, lai spētu pasargāt savu drošību," stāsta Buči.

Kā jau tas fotogrāfa ikdienā ir ierasts, var nākties nosēdēt vienā vietā pat pusi dienas, lai noķertu īsto kadru: "Es paņēmu krēslu un nosēdēju aptuveni astoņas stundas, līdz beidzot varēju nofotografērt pūci, lūkodamies pa caurumu."

"Es jūtos laimīgs, ka man tik tuvu atradās perējoša pūce. Pūces pārsvarā ir nakts dzīvnieki, un man palaimējās atrast šo ligzdošanas vietu. Daudziem cilvēkiem nav nemaz tik viegli atrast pūces. Es stundām ilgi lasīju grāmatas, izpētīju putnu izplatības vietas un pakoju kameras, lai dotos meklēt pūces," pārdomās dalās fotogrāfs Buči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!