Foto: Shutterstock
Spalva kā dredi, teju vai kails ķermenis un neparastas purniņa izteiksmes – tā dēļ cilvēki nereti atskatās uz suņiem, kuriem pagājuši garām.

Nevar noliegt – ejot pa ielu un sastopot kādu neparastā apģērbā tērptu cilvēku, arī sevi neviļus esi pieķēris atskatoties uz garāmgājēju. Nereti tā notiek arī tad, kad gadās paiet garām kādam interesanta izskata suņukam. Vai tas būtu skaistais Jorkšīras terjers, pūkainais pūdelis vai lielais ņūfaundlends, gan suņa izmērs, gan izskats tā vien aicina vērst skatienu pret mīluli ne tikai vienu, bet gan vairākas reizes.

Tāpēc "Oddee" un "Reader's Digest" apkopotas tās suņu šķirnes, kuru pārstāvjus vēlēsies nedaudz vairāk izpētīt un uz viņiem ilgāk paskatīties. Protams, liela loma ir suņu izskatam, kas ir pirmais, kam cilvēki parasti pievērš uzmanību.

Ieskaties, varbūt kādu no šiem suņiem esi sastapis savās ikdienas gaitās!

Izlūks puli

Foto: Shutterstock

Meksikāņu kailais suns no 'dzīvības kaula'

Foto: Shutterstock

Leģendām apvītais peruāņu kailais suns

Foto: Shutterstock

Ķīnas cekulainais suns ne no Ķīnas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Allaž bēdīgais Neapoles mastifs

Foto: Shutterstock

Bedlingtonterjers, kas atgādina jēriņu

Foto: Shutterstock

Atlētiskais krievu kurts

Foto: Shutterstock

Trīs vienā – Briseles grifons

Foto: Shutterstock

Pinkainais Bergāmo aitusuns

Foto: Shutterstock

Aitu līdzinieks komondors

Foto: Shutterstock
Ejot pa ielu, šo suni noteikti ievērosi, taču, piemēram, aitu laukā komondors noteikti paliks apslēpts tavām acīm. Kāpēc? Suņa gaišais, cirtainais kažoks un pinkainais, drediem līdzīgais kažoks tā vien veicina domas, ka šis suns līdzinās dzīvniekiem, kurus komondors radis ganīt, proti, aitām.

Tā kā sunim ir gaišs kažoks, nepavisam nav grūti pamanīt, ka spalva ir kļuvusi netīra. To, protams, nepieciešams mazgāt, taču ķemmēt suni gan neiesaka. Galvenais, lai spalva nebūtu sasmakusi, citādi var rasties dažādas ādas problēmas.

Pieredzējušiem saimniekiem nebūs sevišķi grūti rūpēties par komondoru, savukārt citiem šīs šķirnes suņi šķitīs kā ciets riekstiņš.

Komondors ir lielisks mājas sargs, kurš par katru svešinieku saimniekam dos ziņu, izrādīdams savas vokālās spējas. Lai arī pret svešiniekiem suns ir piesardzīgs, kā jau mājas sargam jādara, pret ģimenes locekļiem suns būs ārkārtīgi draudzīgs un uzticīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!