Foto: Shutterstock
Līdzīgi kā cilvēkiem, arī četrkājainajiem draugiem vecumā var pasliktināties dažādas maņas, piemēram, redze un dzirde. Turklāt iemesls tam var būt arī suņa šķirnes īpatnība, kuras dēļ suņukam ir palielināta iespēja vecumdienās ciest no dažādām redzes problēmām.

Ja vien jau šķirnes aprakstā neizlasi vai, konsultējoties ar speciālistiem, neuzzini, ka tavam šķirnes sunītim seniora gados vai pat vēl ātrāk var rasties dažādas veselības problēmas, kas visbiežāk novērotas tieši konkrētās šķirnes suņukiem, tev varētu nebūt viegli saprast, ka mīlulim pasliktinājusies redze. Protams, vērts jau iepriekš noskaidrot, kas jāņem vērā un kurš ir tas brīdis, kad vajadzētu sākt satraukties par mīluļa veselību.

Tāpēc "Pets4homes" apkopotas sešas pazīmes par suņuka redzi un tās problēmām, kuras saimniekam noteikti jāņem vērā. Ja laikus vērsīsies pie speciālista, iespējams, actiņas varēs izārstēt.

Izmaiņas acu izskatā

Foto: Shutterstock

Sliktāka redze tumsā

Zināms, ka dzīvnieki, tostarp kaķi un suņi, tumsā redz daudz labāk nekā cilvēks. Taču četrkājainajam draugam redzes izmaiņas var notikt tieši tad, kad iestājas diennakts tumšais laiks. Tiek vēstīts, ka suņi pat var uzvesties ierasti dienas laikā, taču kļūt nemierīgi tad, kad sāk krēslot.

"Pets4homes" pausts viedoklis, ka suņi var izvairīties, piemēram, doties pastaigā dienas agrajās un vēlajās stundās, kad saule nav uzaususi vai norietējusi. Ja suņukam ir problēmas ar redzi, viņš, protams, nevēlēsies doties laukā, kur actiņas lāgā nerādīs. Tāpēc, ja vien neesi pārliecināts, ka sunim pastaiga rītos un vakaros nekad nav patikusi un ka nevēlēšanās doties ārā nav vien kārtējā suņa kaprīze, vērts padomāt par to, vai suņuks gluži vienkārši nebaidās no tā, ka nejutīsies komfortabli, jo viņa redze dzīvnieku pievils.

Nespēja atrast rotaļlietas un našķus

Foto: Shutterstock

Paļaušanās uz ožu, ne redzi

Foto: Shutterstock

Sāpes actiņās

Foto: Shutterstock

Neveiklība

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!