Foto: Shutterstock
Ko dara suns, kas sadzirdējis svešinieka tuvošanos? Protams, sāk aizrautīgi riet un pievērst arī saimnieka uzmanību. Taču, izrādās, ir arī tādas suņu šķirnes, kuru pārstāvji gatavi pat sadraudzēties ar svešiniekiem un pat ienaidniekiem, pat ja viņi šķērso suņa teritoriju.

Bieži dzirdēts, ka tieši Labradoras retrīveri un zeltainie retrīveri ir tie četrkājainie draugi, kuri gatavi spēlēties ar ikvienu, kas suņukam veltīs laiku un uzmanību. Arī šo šķirņu aprakstos parasti min, ka suņi nav labi sargi, taču "Pets4homes" atgādina par vēl desmit citām suņu šķirnēm, kuru pārstāvji drīzāk sadraudzēsies ar svešinieku, nevis aizrautīgi sargās māju, īpašumu, saimnieku un, galu galā, arī sevi.

Jāatceras, ka par sargsuņiem četrkājainie draugi veidojušies jau vēsturiski, kad mīluļi sargāja galvenokārt mantu un māju, protams, arī cilvēku. Taču mūsdienās suņi ir pelnīti iekarojuši vietu teju vai uz dīvāna, līdzās cilvēkam. Plašāk par to, kuri suņuki ir vislabākie sargi, lasiet šeit.

Ierasts, ka labākie mājas sargi ir tieši lielāka auguma suņi, kas apkārtējos cilvēkos ievieš cieņu, taču arī mazākos sunīšus nevajadzētu nenovērtēt. Lai arī šie suņi varbūt nav tik spēcīgi kā viņu lielākie brāļi, spalgās balsis, protams, pievērsīs ne vien saimnieka, bet, ticams, arī kaimiņu uzmanību. Savukārt citiem suņiem raksturīgs klusums un vēlme svešinieku iepazīt tuvāk. Protams, tas nepadara suni par sliktu, vien pierāda, ka viens suns ir labs ganu suns, cits – sargs, bet vēl kāds – uzticams mājas mīlulis un cilvēka kompanjons. Tiesa, pārāk paļauties uz šiem suņiem kā uz mājas sargiem gan nevajadzētu.

Desmitā vieta

Foto: Shutterstock

Devītā vieta

Foto: Shutterstock

Astotā vieta

Foto: Shutterstock

Septītā vieta

Foto: Shutterstock

Sestā vieta

Foto: Shutterstock

Piektā vieta

Foto: Shutterstock

Ceturtā vieta

Foto: Shutterstock

Trešā vieta

Foto: PantherMedia/Scanpix

Otrā vieta

Foto: Shutterstock

Pirmā vieta

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!