"Tā ir satīra par modi," stāsta kaķenītes Picušas saimniece. Viņu nogurdinājis mūsdienu cilvēku paradums sociālajos tīklos lielīties ar savām "modīgajām" fotogrāfijām, tāpēc tika izveidots "Instagram" profils, kurā saimniece kā modeli izmanto savu četrkājaino mīluli, ģērbjot viņu krāsainās drēbītēs un kaklā karot greznas rotaslietas.

"Kā jau jūs redzat, mūsdienās ir daudz meiteņu, kuras blogo par modi un ir pārāk stilīgas. Ne vienmēr ir labi, ja ir šāda paraugs, uz ko skatīties, jo fotogrāfijās ir redzama apsēstība ar modi un patērētāju kultūra, kas mūsdienās ir teju vai kā lāsts," kaķenītes saimniece Roksana Dulama no Rumānijas pastāsta "MansDraugs". "Tāpēc, jā, Picuša grib jums parādīt, ka ierobežot savu dzīvi un pakļaut modes noteikumiem ir muļķīgi. Ja reiz pat kaķis to var izdarīt, tu gan vari labāk. Attopies! Mums visiem vajadzētu palūkoties spogulī un saprast, vai mēs esam kas vairāk par tikai atspulgu."

"Kad izveidoju "Instagram" profilu, viss notika ļoti strauji. Daudzi cilvēki izrādīja mīlestību un sapratni, bet bija arī tādi, kuri jutās šokēti, ka es savam kaķim pielieku mākslīgās skropstas. Viņi nesaprata, ka tas ir "fotošops", taču vienalga atstāja savus negatīvos komentārus," par savu paradumu fotogrāfijās "apstrādāt" Picušas acis ar mākslīgām skropstām stāsta Dulama.

Picušas dzīve gan ne vienmēr bijusi tik skaista un šika. Dulama izglābusi kaķenīti pirms aptuveni astoņiem gadiem. Toreiz Picuša bija pamesta, izbadējusies un ar tik iekaisušiem zobiem, ka tie ļoti smakoja. Dulama nolēma visus zobiņus izraut un savest kaķenītes muti kārtībā. Tāpat Picuša esot piedzīvojusi arī vairākus kautiņus ar citiem kaķiem. Taču nu jau vairākus gadus abas dāmas saticīgi dzīvo kopā, lai arī Dulama atzīst, ka Picuša joprojām ir nedaudz kautrīga kaķenīte.

Dulama sevi raksturo kā radošu personību, lai arī viņa strādā par zobārsti. Savu radošumu viņa izpauž fotogrāfijās ar Picušu, kas nav nemaz tik viegli izdarāms. "Tas ir ilgs process. Es sāku ar vienkāršāko – kaklarotu. Tad iedodu pāris našķus. Pēc tam ātri uzvelku viņai kleitiņu un aptuveni divas līdz piecas minūtes fotografēju. Viņa ir īsta dīva, viņai nav pacietības garākām fotosesijām," tā Picušas saimniece.

Kad Picuša nemodelē, viņa ir gluži parasts kaķis, kas ēd, guļ, asina nagus pret dīvānu, nogrūž vāzes no galda, saplēš aizkarus, pamodina saimnieci nakts vidū un, protams, nogāž Ziemassvētku egli. "Taču viņa ir mana princese! Tāpēc es viņai piedodu," priecājas Dulama.

Saimniece Dulama uzskata, ka mūsdienās patērētāju kultūra ir krietni nomākusi katra cilvēka individuālo stilu, jo visi visiem grib līdzināties. "Taču cilvēks ir radīts, lai atšķirtos, lai mirdzētu un atrastu savu balsi. Modes industrija to no cilvēka nevēlas panākt, tā vēlas pircēju, ne balsi," uzskata sieviete.

"Mums visiem ir savas nedrošības, pat Picušai. Taču es iesaku fokusēties uz to, kas tev sevī patīk. Ja tu to nespēj, pajautā draugiem, ko viņi par tevi domā un kādas ir tavas labākās īpašības. Iespējams, vien tad tu sapratīsi, ka cilvēki tevi mīl nevis izskata, bet gan īpašību dēļ," iedrošina Dulama.

Sekot līdzi stilīgajai kaķenītei Picušai var "Instagram" profilā, kur atradīsi daudzas fotogrāfijas ar jau iepriekš minētajām mākslīgajām skropstām. Vai arī tavs viedoklis ir līdzīgs Dulamai?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!