Foto: Publicitātes foto

No 3. septembra sestdienas rītos pulksten 10 pie saviem skatītājiem dosies iemīļotais raidījums "Ķepa uz sirds". Jau sesto sezonu pēc kārtas tas būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Jaunajā sezonā raidījuma pamatdoma tiks saglabāta nemainīga – informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām, pastāsta raidījuma producente Inese Kreicberga.

Jaunajā sezonā raidījumos īpaši tiks runāts par atbildību un rūpēm, kas sagaida jaunos saimniekus, kad ģimenē tiek pieņemts lēmums par mājdzīvnieka iegādi. Pirmie jaunās sezonas raidījuma viesi būs aktieris Guntis Skrastiņš, dziedātājs Daumants Kalniņš, kā arī rakstniece Dace Judina un aktieris Juris Hiršs ar saviem ģimenes mīluļiem, ar pirmā raidījuma saturu dalās Kreicberga.

Sestajā sezonā raidījuma radošā komanda vairāk apmeklēs dzīvnieku patversmes visos Latvijas reģionos, lai palīdzētu atrast jaunas mājas un mīlošus saimniekus pamestajiem suņiem un kaķiem. Šajā misijā iesaistīsies arī sabiedrībā zināmi cilvēki. Tāpat tiks attīstīta "Ķepa uz sirds" video sadaļa – skatītāju video tiek iesūtīti arvien vairāk, un no mīluļu jautrajām izdarībām ir skaidrs – mājdzīvniekiem piemīt visdažādākie talanti, ko noteikti jāparāda skatītājiem visā Latvijā!

"Raidījuma radošajai komandai ir prieks un gandarījums, ka pilnībā attaisnojusies raidījuma sākotnējā ideja un galvenais mērķis – ar TV starpniecību meklēt mājas pamestiem dzīvniekiem, tādējādi mazinot pamesto suņu un kaķu skaitu Latvijā. Ir fantastiski piedzīvot brīdi, kad suns, kurš nevienam nevajadzīgs divus gadus dzīvo patversmē Rīgā, pēc sižeta demonstrēšanas raidījumā dodas uz jaunām mājām pavisam citā Latvijas pusē. Šādi gadījumi dod iedvesmu un enerģiju turpināt. Īpašs paldies visiem tiem sabiedrībā pazīstamajiem cilvēkiem, kas velta savu brīvo laiku un piedalās mūsu raidījumā, lai kopējiem spēkiem palīdzētu dzīvniekiem. Vienlaikus ir jāatzīmē arī mūsu pastāvīgā partnera un lielākā atbalstītāja Borisa un Ināras Teterevu fonda uzticēšanās – jau no raidījuma pirmās dienas," atzīmē Kreicberga.

Foto: Publicitātes foto

Sezonas pirmajā raidījumā "Ķepa uz sirds" dosies ciemos uz Alūksni, kur sastaps aktieri Gunti Skrastiņu, kurš ne tikai uzņems skatītājus pie sevis ciemos un kopā ar kaimiņa suni izvizinās savā laivā, bet arī dosies uz Alūksnes dzīvnieku patversmi, lai palīdzētu meklēt mājas kādam īpašam sunim. Savukārt Bauskas pusē dzīvnieku draugus varēs sastapt rakstnieces Daces Judinas mājās, kur dzīvo trīs viņas izglābti suņi. Īpašs ir stāsts par Džīnu, kuru viņa pirmo reizi ieraudzīja fotoattēlā un uzreiz saprata, ka tas ir viņas īstais suns un brauca tam pakaļ uz otru Latvijas galu. Baldonē "Ķepa uz sirds" dosies apciemot aktiera Jura Hirša ģimenes mīluļus – viņa ģimenē ir divi suni un kaķis.

Tāpat pirmajos raidījumos skatītāji uzzinās, kā palīdzēt nelaimē nonākušiem savvaļas putniem – ko ikviens no mums var darīt, ja redzam blakus ievainotu vai bezpalīdzīgu stārķi vai kaiju. Raidījuma veidotāji dosies uz Ķemeriem pie putnu ekspertes Anetes Asares, kurai ir vienīgais putnu rehabilitācijas centrs Latvijā.

"Ķepa uz sirds" mēģinās lauzt aizspriedumus, ka akls dzīvnieks kļūst bezpalīdzīgs un nespēj dzīvot pilnvērtību dzīvi. Tie ir visīstākie maldi! Alūksnē dzīvo no dzimšanas akls suns, kuru ieraugot, neviens nekad neiedomāsies, ka šis suns neredz – viņš dzīvo pilnvērtīgu dzīvi! Vai arī akls zirgs var uzvarēt sacensībās, kurās piedalās zirgi, kuru redze ir ideāla? To raidījums skaidros Valmieras pusē. Savukārt Ugālē veidotāji viesosies pie dzīvnieku glābējas Andras Tomases, kura pameta pilsētnieces dzīvi Rīgā, lai Ugālē nodibinātu dzīvnieku patversmi. Par to, kā Andrai un viņas dzīvniekiem izlēmušas palīdzēt Ventspils basketbola komandas zvaigznes, skatītāji uzzinās jau tuvākajos raidījumos!

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visi raidījuma skatītāji ir aicināti iesūtīt savu mājas mīluļu smieklīgākās izdarības video konkursam "Ķepu video", sūtot tos uz e-pasta adresi info@kepauzsirds.lv. Iesūtītie video katru nedēļu tiks apskatīti raidījumā, kā arī internetā – "Ķepa uz sirds" mājaslapā. Šajā sezonā galvenā balva – modernais un gudrais putekļu sūcējs!

Raidījums "Ķepa uz sirds" skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā sestdienu rītos pulksten 10 ar atkārtojumu svētdienās pulksten 15:15 un pirmdienās pulksten 10.50. Raidījumu arhīvs pieejams mājas lapā, bet atsevišķi video fragmenti tiek publicēti arī "MansDraugs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!