Foto: Shutterstock
Neparasti ilgu mūžu – 83 gadus – nodzīvojis kāds kakadu ASV, kuru veselības problēmu dēļ iemidzināja. Līdz šim viņš tika uzskatīts par vienu no vecākajiem papagaiļiem pasaulē.

Kukijs (tulkojumā – Cepums) tika uzskatīts par vecāko papagaili pasaulē, turklāt 2014. gadā viņa rekordlielo gadu skaitli atzina arī Ginesa rekordu grāmatā. Taču 27. augustā kakadu putniņu nolemts iemidzināt.

Kukijs bija arī viens no vecākajiem Brukfīldas zoodārza iemītniekiem, kurš tur mitis jau kopš 1934. gada, kad zoodārzs ASV Ilinoisas štatā tika atvērts. Majora Mičela sugas papagailis bija iemīļots zoodārza dzīvnieciņš.

Kā vēsta zoodārza pārstāvji, Kukijs nodzīvoja neparasti ilgu dzīvi. Taču tās laikā skaistais putniņš, kura spalva ir maigi rozā krāsā, iemantoja apmeklētāju uzmanību un mīlestību. Papagailis pat saņēmis dāvanas, vēstules un fotogrāfijas no iedzīvotājiem visā pasaulē.

Papagailis Kukijs tika iemidzināts, jo viņu piemeklēja slimības, kas vecumā novērojamas arī cilvēkiem, proti, osteoporoze, artrīts un katarakta.

Majora Mičela kakadu galvenokārt novērojams Austrālijā. Putnam raksturīga spalva rozā nokrāsās un krāšņs cekuls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!