Foto: Shutterstock
Ko dara saimnieks, to vajag arī kaķim. Pat lasīt grāmatas. Kaķu saimnieki noteikti piekritīs, vai ne? Tiklīdz rokās tiek paņemts jaunākais žurnāls, grāmata vai kāda reklāmas lapa, jau pavisam drīz klāt ir kaķis, kas tā vien steidz apostīt lapu. Nešpetnākie mīluļi var pat sākt to grauzt.

Tāpēc "Catster" un kaķu saimniece Endžija Beilija ir apkopojusi piemērus no pieredzes, kas rāda –grāmatu "lasīšana" arī kaķim nav sveša. Ja arī tavam kaķim šķiet, ka grāmata uz brīdi nepelnīti gūst nedalītu saimnieka uzmanību, ieskaties Beilijas novērojumos. Domājams, ka tie būs krietni līdzīgi tavai pieredzei!

Berzēšanās gar grāmatu

Foto: Shutterstock
Zināms, ka kaķiem patīk galviņu berzēt gar dažādām virsmām – dīvāna stūri, saimnieka pieri un kājām. Arī grāmata var krist par upuri šādām kaķa darbībām!

Ja tikko gatavojies šķirt lappusi un to jau turi starp pirkstiem, kaķis var atnākt un gar lapu sākt berzēties. Tādā veidā var gan salocīt lapu, gan arī reizēm pat saplēst. Vai tavs kaķis grauž arī maisiņus? Daudziem kaķiem patīk grauzt arī kartona kastes un papīra lapas. Palūko, ko tavs kaķis dara ar grāmatu. Beilija min, ka viņas kaķis siekalojas, tāpēc uz grāmatas lappusēm allaž paliek slapji nospiedumi. Turklāt mīluli nav nemaz tik viegli no šīs darbības atradināt. Tiklīdz kaķis ir pastumts malā, dzīvnieks atgriežas ar jaunu sparu. Kāda te lasīšana, ja četrkājainais draugs prasa uzmanību?

Skatīšanās

Foto: Shutterstock

Gulēšana virs grāmatām

Foto: Shutterstock

Mīņāšanās

Foto: Shutterstock

Ieņem saimnieka vietu

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!