Foto: Shutterstock
Patīkams kažoks, lielisks raksturs un vēlme būt kopā ar cilvēku – ko gan vēl vairāk no četrkājainā drauga varētu vēlēties? Visas šīs īpašības savienojušās arī Tulearas kotonā. Šo mīluli savulaik varēja atļauties vien bagātākie Madagaskaras iedzīvotāji.

Paskatoties uz Tulearas kotonu, šķiet, ka tāds suņuks jau kaut kur ir redzēts. Atgādina gan frizē bišonu, gan Maltas sunīti un citus mazos, baltos mīluļus. Nevar noliegt, ka kādām no minētajām šķirnēm varētu būt visai tieša ietekme Tulearas kotona radīšanā.

Tiek uzskatīts, ka Tulearas kotons radies Madagaskarā, kur savulaik iebrukuši franču kareivji. Taču vien pēdējās desmitgadēs par šo suņu šķirni var runāt kā par visai zināmu ārpus Madagaskaras salas robežām.

Šie suņi tika uzskatīti par visai ekskluzīviem mājdzīvniekiem, un par viņiem rūpējās vien bagātākie Tulearas iedzīvotāji. Jāpiebilst, ka Tuleara ir reģions Madagaskarā, tamdēļ šķirnes nosaukumā iekļauts izcelsmes vieta.

Lai arī kopumā Tulearas kotons ir diezgan reti sastopams mīlulis, šis fakts nav traucējis mazajam suņukam nopelnīt oficiālā Madagaskaras suņa titulu. Turklāt pēdējo gadu laikā suņu šķirni atzīst arī vairākas suņu organizācijas. Piemēram, Amerikas Kenelklubs Tulearas kotonu atzina vien 2014. gadā, bet Starptautiskā Kinoloģiskā federācija to paveica jau 1970. gadā.

Pieļauts, ka pagājušā gadsimta otrajā pusē suņu šķirnes pārstāvjus no Madagaskaras pārveda uz Franciju, kur vēlāk pavairoja un noteica arī šķirnes standartu. Ar laiku suņi kļuva zināmi arī ASV.

Kokvilnai līdzīgais kažoks

Foto: Shutterstock

Saimnieka 'aste'

Foto: Shutterstock

Patīk runāties

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!