Foto: Privātais arhīvs
Noslēdzies konkurss "Parādi spilgtāko vasaras piedzīvojumu", kurā varēja laimēt ielūgumu komplektu uz starptautisko izstādi "Dzīvnieku pasaule". Lūk, uzvarētāju stāsti!

"Šī ir bīglu meitene Bigija, viņai ļoti patīk garas pastaigas. Ikdienā tiek apsekota lielā dārza teritorija, bet brīvienās ar saimnieci Paulu dodas garās pastaigās pa pilsētu. Pastaigas laikā tiek lasītas ziņas, ko atstāj pilsētas suņi un kaķi. Šovasar tika apgūta jauna teritorija, devāmies uz mežu, lai izstaigātos un uzzinātu, kā meža iemītniekien klājas, lasot atstātās ziņas. Bigiju ļoti iepriecināja garā pastaiga un svaigais meža gaiss," par zinātkāro bīglu meiteni (redzama attēlā) raksta viņas saimniece Paula.

Savukārt par suņuku, kurš vasarā padzīvojies kā kvadraciklā, tā uz ūdens, saimniece raksta šādi: "Taisons vienmēr un visur līdzi!"

"Esmu Bella, zelta retrīvera dāma no Kurzemes puses. Nezinu, ko īsti citiem nozīmē "padzīvot zaļi", bet "padzīvot melni" – tas noteikti ir par mani! Vasarās viena no labākajām lietām ir dubļu spa lauku grāvjos. To dara tā – iekāpj grāvī, un, kad tevi ir pamanījis saimnieks, vienmērīgi iegulies dubļos vēl dziļāk. Mana saimniece jau saprot, ka katram ir vajadzīgs savs hobijs, tāpēc pārāk uz mani nedusmojas, tikai vakaros seko visa tā ņemšanās ar mazgāšanu vannā. Taču sajūtas dubļu spa ir lieliskas – iesaku visiem!" žiperīgo Bellu, kurai patīk dubļu vannas, raksturo saimniece.

Foto: Privātais arhīvs
"Centās apgulties ēniņā... Netrāpīja," fotogrāfiju precīzi raksturo kaķa saimniece, kura mīluli nofotografējusi karstā un saulainā dienā.

"Šis ir Lācis. Viņš ir īsts cilvēku draugs un viņa lielākais prieks vasarā ir iet pastaigās, jo īpaši uz Lielupi peldēties. Šovasar Lācis pat iemācījās atmūķēt (lasi – atsist vaļā ar ķepām) dārza vārtus reizēs, kad viņam pienācās palikt mājās, un atskriet cilvēkiem līdzi. Kad Lācis tiek upē, viņš pirmais ir ūdenī un pēdējais ārā no tā, ja iespējams, vēl trīsreiz atgriežoties upē. Pēc šīm peldēm viņš jūtas ļoti piekusis (lasi – Lācis ir apaļīgs un drusku slinks) un ir gatavs mājup braukt ar mašīnu, tāpēc arī reizēs, kad uz upi esam gājuši kājām, viņš aicinoši apstājas pie katras ielas malā noliktas mašīnas, izrādot, ka šis būtu pareizais transporta līdzeklis mājās braukšanai. Tāds nu ir Lāčuks! Bildē – savā "vasarnīcā" zem hortenziju krūma," par lielo un mīļo lāci stāsta viņa saimniece.

Foto: Privātais arhīvs

Ar mīluļu saimniekiem sazināsimies personīgi.

Ko redzēsi izstādē?

Abās izstādes dienās varēsi iepazīties ar dažādu šķirņu pārstāvjiem – kā maziem kaķēniem, tā lieliem un mīlīgiem suņiem. Vienuviet varēsi redzēt gan populārus suņus un kaķus, gan tādus mīluļus, kurus negadās redzēt ik uz soļa. Taču ne tikai šie četrkājainie draugi būs apskatāmi izstādē, jo darbosies arī mini zoo "Lauku sēta", kur varēsi paglaudīt miniatūros zirdziņus un ēzelīti. Netrūks arī garaušu, jo lielā aplokā varēsi novērot dažādu šķirņu trušus, un citu privāto mazo zoodārzu.

Kopumā izstādē piedalīsies aptuveni 1000 suņi un 500 kaķi gan no kaimiņvalstīm, gan tālākām Eiropas vietām.

17. un 18. septembrī no pulksten 10 līdz 18 norisināsies konkursi un sacensības, kur varēs novērot dažādu suņu šķirņu veiklību un atjautību. Plašāk par izstādi lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!