Vai esi kādreiz redzējis, kā draudzējas kaķis un cālēns? Lai arī šķiet, ka četrkājainais draugs mazo putniņu var uztvert vien kā medījumu, patiesībā abi visai labi saprotas. To pierāda vairāki video, kuros redzams – kaķim netraucē pat tas, ja cālēns kā zobārsts pārbauda viņa zobus.

Apbrīnojams miers un pacietība – tā varētu raksturot runci Oskaru, kurš ikdienā sadzīvo ar vairākiem cālēniem. Čiepstošie putnēni mēdz uzvesties visai neģēlīgi, knābājot kaķa zobus un lienot zem ķepām, taču četrkājainie draugi, šķiet, neiebilst.

Video ievietojuši kaķu un cālēnu saimnieki, kuri jau gadiem ilgi publicē video ar kaķiem un cālēniem. Abu sugu pārstāvji draudzīgi sadzīvo kopā, laiski gulēdami viens pie otra.

Pārsvarā gan video fragmentos novērojams, ka kaķi un cālēni mierīgi guļ kopā, lai gan bieži vien tieši mazie čiepstētāji ir tie, kas pievērš kaķu uzmanību. Kamēr kaķi cenšas mierīgi atgulties, cālēni var sākt knābāt kaķa spalvas vai pat purniņu. Tas gan kaķus neietekmē, un brīžos, kad cālēni apnīk, lielie murrātāji vienkārši pieceļas un aiziet prom.

Jāpiebilst, ka ir atrodami vairāki video ar kaķu un cāļu pārsteidzošo draudzību. Tie skatāmi "Youtube" kanālā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!