Svece apelsīnos
Sveces pašas par sevi pieejamas daudz un dažādās variācijās, un ne vienmēr tās degot izgaro pietiekami daudz aromāta. Tāpēc vislabāk sveces liet pašiem un izmantot ēteriskās eļļas, kas noteikti dos krietni spēcīgāku aromātu. Svece izskatīsies vēl omulīgāk, ja to izliesi nevis ierastajās formiņās, bet gan, piemēram, apelsīna pusītē. Oriģināls noformējums, un uz sveces degšanas beigām arī patīkams citrusu aromāts. Video pamācību, kā to izveidot, meklē šeit.
Sausā smarža
Māju var piepildīt ar omulīgu smaržu, izmantojot sausos dekorus, kas piesūcināti ar smaržu. Stikla traukā, vēlams lēzenā, izkārto dažādus dekorus – čiekurus, kaltētas ogas, zariņus, kanēļa standziņas, koka mizas, kaltētus ziedus, citrusu šķēles, un iepilini nedaudz ēterisko eļļu. Nepārspīlē, jo eļļas aromāts ir ļoti intensīvs, tāpēc pietiks, ja trauka saturu ik pa laikam papildināsi ar jaunām smaržu pilītēm. Lai atjaunotu aromātu, ik pa laikam sabužini trauka saturu, lai gaiss apņem arī dziļāk paslēptos dekorus un smarža izplatītos plašākā telpā.
Garšaugu buntītes
Ne mazāk slikta doma ir par garšaugu buntītēm. Pašā labumā šobrīd pieejams rozmarīns, timiāns, arī lavanda vēl pieejama svaigā veidā, tāpēc to var sasiet buntītēs un iesmaržināt māju tādā veidā. Ja netīk buntītes, piemēram, no rozmarīna var uztaisīt vainadziņu un tad piekārt pie sienas.
Smaržas katliņā
Pārbaudīts un efektīvs veids, kā diezgan ātri visu telpu piepildīt patīkamā smaržā bez aerosola palīdzības – salikt katliņā smaržīgas sastāvdaļas, apliet ar ūdeni un likt karsēties, līdz aromāts pietiekami piepildījis mājokli. Protams, šis nav tas veids, kas smaržu saglabās telpā vairākas dienas, tomēr uz dienu noteikti. Kā sastāvdaļas var izmantot kafijas pupiņas, kanēļa standziņas, krustnagliņas, anīsa zvaigznes, smaržīgos piparus, žāvētas augļu šķēles, piemēram, ābolu, timiāna zariņus, citrusu šķēles un dzērvenes.
Ābolu smarža
Viena no rudens smaržām viennozīmīgi ir no āboliem. Ja āboli salikti traukā tik labi nesmaržos, tad pārpalikušās mizas liec katliņā kopā ar kanēļa standziņām, krustnagliņām, pievieno vaniļas ekstraktu, citronu sulu, muskatriekstu, pārlej ar ūdeni un karsē, līdz ūdens sāk vārīties. Tad samazini liesmu, ik pa brīdim apmaisi un ļauj smaržai iztvaikot pa visu māju. Vēl ābolus var vienkārši sagriezt šķēlēs un zemā temperatūrā žāvēt cepeškrāsnī. Visai drīz mājokli ieskaus rudenīga ābolu smarža.