Foto: Shutterstock
Nevar noliegt – redzot kādu suņuku, teju uzreiz cilvēkam rodas dažādas asociācijas. Patīk, nepatīk, līdzīgs suņukam, ko redzēji pirms mēneša, vai ir aptuveni tava mājas kaķa lielumā... Taču – kā ir tad, ka savā ceļā redzi "lāci", kurš patiesībā ir vien ķepainim līdzīgs suņuks?

Suņu šķirnes ir ārkārtīgi dažādas – to pārstāvji ir gan lieli un mazi, gan pūkaini un gandrīz vai bez spalvas. Daudzi no viņiem ir aptuveni mājas kaķa lielumā, bet citi ir tik iespaidīgi, ka šķiet – varētu mēroties spēkiem ar kādu lielu meža dzīvnieku.

Runājot par meža dzīvniekiem, noteikti jāmin lāči. Lieli, pūkaini, ar spicu purniņu – šis raksturojums attiecas gan uz lāčiem, gan suņiem. Interesanti, ka dažu šķirņu mīluļi tik tiešām ir līdzīgi savvaļas dzīvniekiem!

Lielo šķirņu suņi reizēm nemaz neattaisno cilvēku bailes par to, ka, ja reiz dzīvnieks ir liels, viņš ir bīstams. Daudzi lielie suņi patiesībā ir gana lēni, brīžiem pat flegmatiski, ļoti draudzīgi un mīļi. Viņu raksturs nav trauksmains, un suņi ir daudz mierīgāki par, piemēram, mazo, dekoratīvo šķirņu suņiem, kas nespēj vien beigt lēkāt ap saimnieku. No lieliem suņiem to, ticams, nesagaidīt gan!

Lūk, "Pets4Homes" autoru izvēlēti pieci suņi, kuri vizuāli atgādina lielos lāčus. Nākamreiz, kad kāds no viņiem pagadīsies tavā ceļā, vari papētīt, cik līdzīgs suņuks ir savvaļas "brālim" – lācim!

Piesardzīgais un pūkainais 'lācis'

Foto: Shutterstock

Retais itāļu 'polārlācis'

Foto: Shutterstock

Draudzīgais 'lācis'

Foto: Shutterstock

'Lācis', kas labi pacieš aukstumu

Foto: Shutterstock

'Lācis', kas tiešām var sastapt lāci

Foto: Shutterstock
Kaukāza aitu suns, saukts arī par kaukāzieti, ir raksturīgs šī reģiona apvidum, proti, Gruzijas, Azerbaidžānas un Armēnijas teritorijām. Diemžēl šie suņi nav izplatīti visā pasaulē, jo viņi nudien ir tie, kuru dēļ ir vērts atskatīties un savu skatienu nenovērst pārāk ātri. Suņu skaistums ir jānovērtē!

Kaukāzieši ir spēcīgi un par sevi pārliecināti, tāpēc drošsirdība viņiem nav sveša. Reizēm gan drošsirdība var likt kļūt ietiepīgiem un neņemt vērā saimnieku, pildot to, kas nu viņam tajā brīdī ienācis prātā.

Raksturojot kažoku, Kaukāza aitu sunim tas var būt visdažādākajās krāsās, piemēram, baltā, brūnā, melnā, pelēcīgā, turklāt vienlaikus kažokā novērojams vairāku krāsu salikums. Protams, var būt arī tādi suņi, kuriem ir lācim raksturīgais brūnais kažoka krāsojums, tādējādi radot vistiešākās asociācijas ar meža dzīvnieku.

Interesanti, ka no visiem iepriekšminētajiem suņiem tieši Kaukāza aitu sunim ir vislielākā iespējamība pašam savā ceļā sastapt kādu lācēnu. Protams, tas saistīts ar Kaukāza kalnaino apvidu un mežiem. Kurš uzvarētu? Cīņa būtu sīva, taču aitu suns noteikti cītīgi un ar sparu turētos pretim savvaļas dzīvniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!