Foto: AP/Scanpix
Kopš traģiskās zemestrīces Itālijā pagājušas jau 32 dienas, un nu kļuvis zināms, ka gruvešos atrasts vēl viens izdzīvojušais – četrkājainais draugs, ziņo "The Dodo".

Kamēr glābēji un brīvprātīgie pārmeklējuši augustā sagruvušās mājas atliekas, atradums viņus pārsteidzis. Izrādās, gruvešos vismaz 32 dienas pavadījis arī kaķītis. Vairāk nekā četras nedēļas mīlulis dzīvojis bez ūdens un pārtikas, tāpēc likumsakarīgi, ka kaķītis bija dehidrējies, taču nekādu citu veselības problēmu mīlulim neesot bijis.

Interesanti, ka pie mājas tobrīd arī esot bijuši tās saimnieki – ģimene, kas sagruvušajā miteklī dzīvojusi un vērojusi, kā tiek pārmeklēts viņu iznīcinātais īpašums. Tāpēc liels bijis viņu pārsteigums redzēt, ka mājas mīlulis ir izdzīvojis. Saimnieki priecājušies par to, ka viņu kaķis Roko ir atrasts.

Apskatot dzīvnieciņu, vietējā veterinārārste atzinusi, ka ar kaķīti viss būšot kārtībā. Turklāt Roko esot pilns enerģijas, jo, nonācis saimnieku rokās, nepārtraukti murrājis.

Vēstīts, ka 24. augustā Itālijas vidienē piedzīvota 6,2 magnitūdu zemestrīce, kurā bojā gājuši vairāk nekā 250 cilvēki un kura skārusi vēl tūkstošiem vietējo iedzīvotāju. Deviņas dienas pēc zemestrīces starp gruvešiem atrasts arī zeltainais retrīvers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!