Dažreiz pietiek vien ar mīlīgu skatienu, kas vērsts pret cilvēku. Vai kam tādam var pretoties? Lūk, arī zeltainais runcis Hosiko pierāda, ka nekas daudz nav jādara – pietiek labi izskatīties un sekotāju tūkstoši garantēti!

Divus gadus vecais runcis Hosiko dzīvo Maskavā, Krievijā. Kā viņa saimnieki norādījuši kaķim veltītajā mājaslapā, Hosiko pie viņiem nonācis pēc tam, kad miris 15 gadus vecais Siāmas kaķis Miša. Visa ģimene bijusi sērās, taču nevēlējusies ilgu laiku pavadīt tukšumā, proti, bez četrkājainā drauga. Tāpēc nu priekšā bijusi izvēle, kādas šķirnes kaķīti ņemt – Abesīnijas vai skotu stāvausu kaķi. "Visbeidzot mēs izvēlējamies skotu kaķi. Nopirkām mazu, zeltainas krāsas kaķīti. Viņš bija ļoti kautrīgs, nobijies un ar daudz blusām," atceras saimnieki.

Foto: Privātais arhīvs
"Mazais Hosiko bija tik mīlīgs un smieklīgs, ka mēs nolēmām parādīt viņa fotogrāfijas "Instagram". Pamazām parādījās arvien vairāk un vairāk sekotāju. Un nu Hosiko mīl visā pasaulē. Viņš visiem patīk, ir pūkains un zeltains," ar savu skaisto mīluli lepojas saimnieki.
Izrādās, skaistulim ir izveidojies arī raksturiņš. Hosiko ātri apnīk rotaļlietas, bet, kā raksta saimnieki, viņam patīkot tikai jaunas mantiņas, par kurām pēc nedēļas zūd interese. Tiesa, saimniekiem nemaz nenākas lieki tērēties, jo Hosiko iepriecina visai parasti objekti. "Tās nav ierastās mantiņas no veikala, bet gan kurpju aukla, koka zars, papīra gabals, tenisa bumbiņa," paskaidro saimnieki.
Zeltainais runcis gan esot diezgan tramīgs dzīvnieciņš. "Hosiko baidās no nezināmiem cilvēkiem un vietām. Pat tad, ja kaut kāda lieta atrodas citur, viņš uzmanīsies un baidīsies. Ja tā nav īstajā vietā, tātad var būt bīstama!" saimnieki raksturo viņu mīluļa domas.
Hosiko apaļās, izteiksmīgās acis un zeltainā, brīžiem pat rudā spalvas krāsa atgādina divus slavenus komiksu un multfilmu varoņus – Gārfīldu un Runci zābakos no filmām par Šreku. Taču saimnieki savā mājdzīvniekā saskatījuši pat līdzību ar vāveri un liela izmēra kāmīti.
Sekot līdzi skaistā Hosiko dienas gaitām var minča "Facebook" lapā un "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!