Foto: Shutterstock
Pilnīgi melni, rudi, krāsaini ar plankumiem – tādi ir dažādu šķirņu un bezšķirnes kaķīši. Konkrētāk raksturojot šķirnes dzīvnieciņus, katram laika gaitā, protams, ir izveidojušās savas raksturīgākās pazīms, tostarp spalvas garums (jo mēdz būt tādas šķirnes, kuru pārstāvjiem apmatojums ir ļoti īss), gan spalvas veids un krāsa. Raksturīgie plankumi purniņā, ar rokām sajūtams mīkstums un pat šķirne, kuras pārstāvji mēdz būt tikai un vienīgi melnā krāsā. Lūk, piedāvājam aplūkot kaķīšus, kurus itin viegli var atpazīt pēc izskata!

Lai noskaidrotu ko vairāk par šķirnēm un iepazītos ar kaķu aprakstiem, ielūkojāmies Temzinas Pikerelas grāmatā "Kaķa grācija. Ilustrēta vēsture".

Zilacainais skaistulis

Foto: Shutterstock
Izdzirdot par Siāmas kaķi, katram noteikti prātā ir savas asociācijas, taču viena no pirmajām, ticams, ir kaķa izteiksmīgais izskats. Zilās acis, baltais un teju viscaur gaišais kažoka krāsojums, savukārt purniņā – melnas, pelēcīgas nokrāsas. Spalva nav pārlieku pūkaina, bet ausis saslējušās stāvus, veidojot tādu kā piramīdu. Jā, tāds ir Siāmas kaķis!

Ne velti šie skaistuļi ir vieni no populārākajiem mājdzīvniekiem. Kurš gan nevēlētos savā mājā rūpēties par graciozo siāmieti? Turklāt saimnieki allaž novērtē to, ka kaķis ir ne tikai skaists un simpātisks, bet ar lieliskām rakstura īpašībām, spēdams savaldzināt gan ģimenes locekļus, gan ikvienu, kas ierodas pie ģimenes un, protams, kaķa ciemos. Harizma varētu būt šī kaķa otrais vārds!

Foto: Shutterstock
Siāmietis būs lielisks mājdzīvnieks ģimenēm, kuras nevēlas vis laisku mīluli. Siāmas kaķis būs priecīgs, ja iesaistīsies ar viņu spēlēs un savu reizi arī parunāsies, jo šis skaistulis labprāt izrāda savas vokālās spējas. Skaļa un bieža ņaudēšana ir tas, ar ko Siāmas kaķa saimniekam jārēķinās.

Zilacainajam mīlulim piestāv eleganta gaita, slaids ķermenis un valdzinošs raksturs. Sabiedriskais un piemīlīgais dzīvnieciņš būs uzticams draugs uz mūžu!

Viscaur zili sudrabains

Foto: Shutterstock

Pūkainais un sarauktais purniņš

Foto: Shutterstock

Caru mīlulis ar briljantzaļām acīm

Foto: Shutterstock

Zilpelēkā spalva kā vilna

Foto: Shutterstock

Melnās panteras miniatūrā versija

Foto: Shutterstock

Galvenais – nokarenas austiņas

Foto: Shutterstock

Mīlīgi atlocītās austiņas

Foto: Shutterstock

Noslēpumainā kaķa dūmakainā spalva

Foto: Shutterstock

Kaķis aitas kažokā

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!