Ķirbju audzētāja Ilze Venterzute stāsta, ka pie mums vislabāk augšot šķirnes, kas ir mazprasīgas pret siltumu un ar pēc iespējas īsāku veģetācijas periodu. Taču tas nebūt nenozīmē, ka nav pa spēkam izaudzēt citas šķirnes, pie tām būs vairāk jāpiestrādā. Audzētāja atgādina – ķirbji jāstāda saulainā vietā un labi drenētā augsnē, kā arī pareizi jāmēslo. Garšīgam ķirbim noteikti nevajag komposta kaudzi, kur daudz slāpekļa, bet lielākai ražai palutiniet ogas ar fosforu, garšīgākiem augļiem ar kāliju.
'Hokkaido' – lai arī nosaukums par to neliecina, šī ir viena no visparastākajām ķirbju šķirnēm, bet kas interesanti, ceptā veidā lielā rudens oga garšos kā cūku pupas. Šo ķirbju miza ir spilgti oranža, gandrīz sarkana, bet pēc formas tas vairāk līdzinās sīpolam. Pietiekami nogatavojušies šīs šķirnes ķirbji svērs aptuveni divus kilogramus. 'Hokkaido' šķirnes ķirbi var ēst ar visu mizu.