Foto: Privātais arhīvs
Ja šķiet, ka ar vienu kaķi mājās jau ir gana, iedomājies, kā ir tad, ja mājoklī dzīvo 12 kaķi. Katram savas prasības, sava personība... Taču ducis kaķu Japānā pierāda, ka sadzīvot var itin labi, turklāt viss ir izdarāms, ja ir mīloša un gādīga saimniece!

"Mūsu pirmo kaķi Juki satikām 2010. gada 30. decembrī," stāstu par to, kā mājoklī dzīvo 12 kaķi, iesāk visu mīluļu saimniece Mišela no Japānas. Sarunā ar portālu "MansDraugs" viņa skaidro, ka japāņu valodā "Yuki" nozīmē – sniegs. "Mēs viņu atradām ielas vidū, nosalušu un ņaudošu. Viņa izskatījās noklīdusi, taču viņai nebija ne vārda nozīmītes, ne mikročipa, tāpēc nolēmām, ka ņemsim kaķi pie sevis," turpina Mišela.

"Pagāja aptuveni trīs mēneši, līdz izdomājām, ka vajadzētu adoptēt vēl kādu kaķīti. Ieraudzījām Momo un Šū, taču nevarējām izlemt, kuru vēlamies. Beigās adoptējām abus," paskaidro kuplā pulka saimniece.

"Pārējie deviņi kaķi ir viņu bērni," pulka hierarhiju raksturo Mišela. Jautāta, vai kaķi savā starpā labi sadzīvo, viņa mierina: "Daži šņāc un tvarsta viens otru, bet tas nav nekas tāds, par ko jāuztraucas."

"Deviņi no viņiem visiem ir dzimuši šeit, mūsu mājā, izauguši kopā. Tāpēc es domāju, ka viņi jau ir saraduši viens pie otra." Divpadsmit kaķu pulkā ir dažādu krāsu kaķīši, visi – Persijas šķirnes. Viņu saimniece pastāsta, ka katrs ir pilnībā atšķirīgs, katram ir sava personība un raksturs.

Vai mājā allaž nevalda kņada un troksnis? Nē, atbild Mišela. "Lielākā daļa ir mierīgi, taču vistrakāk kļūst tad, kad viņi izdomā paskriet viens otram pakaļ nakts vidū. Viņi nemaz nerada tik lielu nekārtību, vienīgais – viņiem ļoti krīt spalva. Viņi neskrāpē tapetes un durvis, bet asina nagus uz dīvāna. Taču dīvānam esmu uzlikusi pārklāju," skaidro 12 kaķu saimniece ("12 Cats Lady").

"Goda vārds, es ne reizi neesmu iedomājusies, ka tas būtu par daudz," par saviem daudzajiem mīluļiem un viņu kopšanu stāsta Mišela. Sevi viņa gan neraksturo kā izteiktu dzīvnieku mīļotāju, jo viss mainījies tieši tad, kad parādījies pirmais kaķītis.

"Es saņemu daudzus svešinieku komentārus "Facebook" un "Instagram"... Daži saka, ka tas ir traki, raksta sliktas lietas, bet daudziem ļoti patīk kaķi, tāpēc man vienmēr ir patīkami tas, ka citi pastāsta – manas fotogrāfijas vai video viņiem liek smaidīt un priecāties," sabiedrības attieksmi raksturo Mišela.

"Dzīvot ar 12 kaķiem nav viegli, tas prasa lielu daļu laika un pacietības. Taču būt kopā ar viņiem, sajust mīlestību un prieku, ko viņi nes manā dzīvē – tas viss ir tā vērts," lepojas kuplā kaķu pulka saimniece Mišela.
Sekot līdzi 12 persiešu gaitām var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!