Mieru, tikai mieru! Kaķenīte nav raudājusi, vismaz šobrīd viņai noteikti nav iemesla būt bēdīgai. Mīlule Čejene, kura adoptēta no patversmes, veiksmīgi dzīvo jaunās mājās un lieku reizi atgādina, ka arī šķietami parasts kaķītis no pārpildītas dzīvnieku patversmes var būt īpašs.

Mīlīgā kaķenīte Čejene ir dažus mēnešus vecs dzīvnieciņš, kura dzīves sākums nepavisam nav bijis viegls. Kā "Instagram" profilā norādījusi viņas saimniece, sākotnēji Čejene svērusi ārkārtīgi maz, tāpēc bija jānopūlas, lai kaķenīte izdzīvotu, būtu allaž paēdusi un veselīga, kā arī spētu pilnvērtīgi augt un attīstīties.

Čejene adoptēta no dzīvnieku patversmes Teksasā, ASV, kur esot ļoti daudz kaķu, Teksasā vispār patversmēs mazo peļu junkuriņu netrūkstot. Katra reize, kad kāds iedzīvotājs adoptē kaķīti, esot īpaša, jo tā ne vien sniedz mājas mazajam dzīvnieciņam, bet arī atbrīvo vietu patversmē jaunam nelaimē nonākušajam kaķim.

Taču Čejene bija īsta cīnītāja, kārtīgi ēdot un dzerot. Lai pasargātu trauslo dzīvnieciņu, viņa nodalīta no pārējiem sugas brāļiem, kamēr atgūs spēkus.

Bet nu kaķenīte Čejene, kurai ir interesants asaru krāsojums purniņā, draudzīgi sadzīvo ar otru kaķenīti Pērli. Turklāt Čejenei īpašs ir ne tikai purniņš, bet gan viss kažoks. Tas ir pelēki balts, ap kaķenītes kaklu veidojot tādu kā baltu šallīti, bet vēdera daļā iekrāsojoties pelēkos punktiņos.

Interesanti, ka Čejenes vārds nav izvēlēts nejauši. Tiklīdz saimniece ieraudzīja mīluli, viņas māsa uzreiz esot iedomājusies par Amerikas pamatiedzīvotājiem jeb indiāņiem, kuru cilts nosaukta čejenes vārdā. Protams, kaķenīte arī vizuāli atgādina par indiāņu sejas krāsojumiem, kādos iedzīvotāji savulaik novēroti.

Kaķenītes saimniece norādījusi, ka iesaka labāk adoptēt dzīvnieciņus un sniegt nelaimē nonākušajiem mīluļiem mājas. Arī Čejenes gadījums pierāda, ka pat parasts kaķītis, kas sākotnēji cīnījies par savu dzīvību, ir pelnījis mīlestību un var būt ārkārtīgi īpašs! Ne velti kaķenītes gaitām seko aptuveni 15 tūkstoši "Instagram" lietotāju.

Lūk, vari ieskatīties vēl dažos kadros no skaistās Čejenes ikdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!