Par čivavām un vecākiem suņiem netrūkst aizspriedumu, uzskata kādas čivavas saimniece ASV. Taču viņa ar savām aktivitātēm sociālajos tīklos aktīvi pauž uzskatu, ka arī suņi-seniori ir īpaši un interesanti. Lūk, Kloja Kardogiana – cienījama vecuma suņu dāma, kuras īpašā pazīme fotogrāfijās ir viņas garā mēle.

No viena drauga vecmāmiņas pie cita drauga... Tā nu 12 gadus vecā čivava Kloja Kardogiana savas dzīves laikā pieredzējusi trīs vai pat četrus saimniekus, līdz visbeidzot nonākusi pie gādīgiem cilvēkiem, ziņo "Pop Sugar". Suņu meitene Kloja, kuras vārds ir atvasinājums no amerikāņu sabiedrības dāmas Klojas Kardašjanas, savulaik paņemta kā kucīte audzēšanai, taču bijusi pārāk maza, pastāsta mīlules pašreizējā saimniece.

"Viņa ceļoja no viena vecmāmiņas radinieka pie cita, bet pie vecmāmiņas nodzīvoja piecus gadus," tā raksturota Klojas dzīve. Taču drauga vecmāmiņu piemeklējusi kāda nelaime, kas liedza viņa turpināt rūpēties par augumā mazo dzīvnieciņu, taču saimniece neskumst. Viņa tobrīd tieši meklējuši jaunu mājdzīvnieku, un iespēja rūpēties par Kloju šķitusi likumsakarīga. Sieviete, par kuru nu rūpējas mazā suņu meitene, jau iepriekš bijusi suņu mīle, viņas ģimenē desmit gadus dzīvojis kāds sunītis. Pieauguši suņi viņu neesot baidījuši, "Pop Sugar" atklāj saimniece: "Es dodu priekšroku viņiem, nevis kucēnu enerģijai un neparedzamībai."

Kloja esot jauka un draudzīga, un teju vai uzreiz labi sapratusies ar visiem ģimenes locekļiem. Aptuveni mēnesi sieviete savu nākamo mājdzīvnieku iepazinusi un regulāri pavadījusi ar viņu laiku, taču pavisam drīz Kloja "ienāca manā dzīvē uz mūžu".

Raksturojot "Instagram" profila izveidošanu, Klojas saimniece atklājusi, ka to darīja, lai suņu meitenes iepriekšējie saimnieki redzētu, kā Klojai iet un kādos piedzīvojumos viņa devusies. Turklāt čivava, kā jau maza dāmīte, pārliecināti pozējusi fotogrāfijām, tāpēc saimniecei atlicis vien iemūžināt jaukos kadrus ar četrkājaino draudzeni. Turklāt sieviete ar savu mīluli pat apmeklējot dažādus pasākumus.

"Tas bija patīkams pārsteigums – ka viņa ir guvusi tik lielu popularitāti. Tagad mums ir iespēja pastāstīt citiem par suņiem-senioriem, par kuriem netrūkst aizspriedumu, un par čivavām, kuri arī neiztiek bez priekšstatiem," pavēstījusi Klojas saimniece.

Interesanti, ka viena no Klojas raksturīgākajām pazīmēm ir tieši mīlules garā mēle. To saimniece uzsvērusi arī viņas raksturojumā, pavēstot, ka Kloja ir izglābta čivava cienījamā vecumā, turklāt ar neparasti lielu mēli, kura vairumā fotogrāfiju ir galvenais, kam cilvēki pievērš uzmanību. Klojas mēlīte ir tik gara, ka daudzās fotogrāfijās redzama, mīlīgi izbāzta pa mutīti. Taču saimniece, fotogrāfijām klāt pierakstot interesantus teikumus par to, cik Kloja ir īpaša, interesanta un amizanta, tām pievērš uzmanību pozitīvā, nevis negatīvā nozīmē.

Sekot līdzi suņu dāmai Klojai Kardogianai var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!