Suns, kuram patīk nirt – tā varētu raksturot draiskulīgu suņu meiteni, kura kļuvusi par vietēja mēroga slavenību Maltā. Titi kopā ar savu saimnieku vasarās regulāri dodas uz iedzīvotāju iecienītu atpūtas vietu, lai pati pavadītu laiku gana aktīvi – lecot no klintīm!

Ceļotāja un piedzīvotāju meklētāja Triša Mičela kopā ar vīru, paviesojoties dažādās pasaules valstīs un vietās, savā ceļā sastapusi kādu pavisam īpašu savienību – suni un viņa saimnieku, kuri kopīgi lec no klintīm ūdenī. Savu piedzīvoto viņa arī apraksta blogā.

Mičelu pāris 2016. gada septembrī viesojušies Maltā, kad devušies uz kādu no vietējām atūptas vietām Vidusjūras krastā. Taču viņi nebija gaidījuši, ka priekšā būs ne tikai citi atpūtnieki, bet arī četrkājainais draugs - Džeka Rasela šķirnes sunītis, kurš piesaistījis daudzu apkārtējo uzmanību. Suņuks esot bijis ļoti draiskulīgs un aktīvs, lēkājot pie saimnieka kājām. Taču pavisam drīz suņuka saimnieks pacēlis roku, tādējādi signalizējot par atļaujas sniegšanu, un četrkājainais draugs bez vilcināšanās ieskrējies un lecis taisni ūdenī, kaut arī klints esot vairākus metrus augsta. Apkārt skanējuši aplausi un sajūsmas spiedzieni, taču sunītis, izniris no ūdens, mutē turējis kādu plastmasas pudeli, ko izmakšķerējis no ūdens.

Mičela noskaidrojusi, ka suņu dāma Titi esot septiņus gadus veca un jau paguvusi kļūt par Maltas vietējo slavenību, nonākdama arī dažu mediju uzmanības lokā. Ziņas par Titi esot izplatījušās diezgan tālu, un pati ceļotāja atpūtas vietā sastapusi citu Džeka Rasela terjeru un viņa saimnieci, kura atbraukusi atpūsties un, cerams, satikt pašu lēcēju no klintīm.

Protams, arī ceļotāju pārim interesēja iepazīšanās ar suņu meiteni, tāpēc viņi veikli sarunājuši tikšanos ar viņas saimnieci, Karmelo Abelu, kurš ar savu mājdzīvnieku uz atpūtas vietu dodoties vismaz sešas reizes nedēļā, protams, vien vasaras laikā, kad ir aktīvākā peldēšanas sezona. "Mēs šurp braucam ar motociklu, Titi sēž manā somām," pastāstījis Abela. "Mēs sākām lēkāt no zemākām klintīm un augstumiem. Vispirms lecu es, tad Titi. Ar laiku mēs centāmies lekt no augstākām un augstākām vietām. Tagad viņai patīk lēkāt tieši šajā atpūtas vietā, nekur citur!"

Mičela arī novērojusi, ka suņu meitene esot tik nepacietīga, ka no klints mēdzot pat nolekt ātrāk nekā viņas saimnieks. Taču tad, kad abi beidzot ir piezemējušies ūdenī, Titi, iznirusi no ūdens, uzreiz meklējusi savu saimnieku, ar kuru kopā izpeldējusi krastā. Tiklīdz abi no ūdens izkāpuši, tā Titi jau bijusi gatava atkal mesties piedzīvojumā, proti, lejup pa klinti.

"Kad redzēju Džima Kerija filmu "Maska", iedvesmojos pats iegādāties Džeka Rasela terjeru. Pirms septiņiem gadiem Sicīlijā es viņu iedāgājos. Tagad šī šķirne šeit, Maltā, ir populāra, un daudzi man jautā, vai Titi nebūs kucēnu," pastāstījis mīlules saimnieks. Izrādās, viens kucēnu metiens Titi jau esot bijis, taču Abela atzīstas, ka interesentus nācies apbēdināt - neviens no kucēniem neesot izrādījis tik lielas niršanas tieksmes.

Abela un Titi ir gluži kā viens veselums. Saimnieks pat smejas, ka viņa sieva esot greizsirdīga uz Titi un pat piedraudējusi sevi izgriezt no visām kāzu fotogrāfijām, izgriezumu vietas aizstājot ar Titi attēliem. "Patiesībā Titi guļ starp mums, un ikdienā mēs daudz laika pavadām kopā. Mana sieva smejas, ka pat es nāku mājās tikai tāpēc, lai paēstu," smējies Titi saimnieks.

Lai arī vasara ir aktīvākais tandēma laiks, arī ziemā Titi vis nesnauž, bet gan dodas pastaigās, skrien pakaļ saimnieka aizmestiem zariņiem un uztur sevi formā.

Titi esot ļoti iecienījusi plastmasas pudeles, teicis Abela, un suņu meitene esot tik apķērīga, ka reizēm, bezdarbības vadīta, pati nogrūž pudeli lejup pa klinti. Likumsakarīgi, kai pēc tās dodas pakaļ vai nu viņa, vai Abela, līdz ar to mērķis ir sasniegts – niršana norit pilnā sparā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!