Suns, kas katru vakaru, ejot gulēt, ņem līdzi citu rotaļlietu – tādu raksturojumu izpelnījusies kāda suņu meitene ASV. Arī viņas saimniece apstiprina, ka mīlule tik tiešām ir diezgan izvēlīga un neatlaidīgi meklē konkrēto mantiņu, kas nepieciešama tieši tajā vakarā. Daudzās un vienādās fotogrāfijas, kurās atšķiras vien izvēlētā rotaļlieta, piesaistījušas tūkstošiem cilvēku uzmanību.

Trīs gadus vecais zeltainais retrīvers dzīvo Ohaio, ASV. Suņu meitenes Mohito saimniece Kima Soldana "MansDraugs" pastāstīja, ka viņas mīlule ir terapijas suns, ar kuru Kima bieži viesojas vietējās slimnīcās, palīdzot sasirgušajiem cilvēkiem veiksmīgāk atveseļoties.

Mohito labprāt pavadot laiku kopā ar savu "brāli" – kaķi Veideru, kā arī sugasbrāli zeltaino retrīveru Tangeraju. Taču ir vēl kāds paradums, kas Mohito ir ārkārtīgi iepaticies, un tieši ar to zeltainā skaistule iemantojusi vairāku tūkstošu cilvēku uzmanību.

"Es domāju, ka tas ir tāpēc, ka Mohito ir zeltainais retrīvers. Viņiem vienkārši patīk nēsāt priekšmetus!" par sava mājdzīvnieka lielo patiku pret dažādām rotaļlietām stāsta Kima. Katru vakaru, kad saimniece dodas gulēt, Mohito paklausīgi seko līdzi, no mājokļa lejasstāva uz guļamistabu otrajā stāvā rātni atnesot kādu rotaļlietu. Tā allaž esot cita, un Mohito varot pavadīt diezgan ilgu laiku, lai atrastu kāroto mantiņu, kas nepieciešama konkrētajā vakarā.

Kad rotaļlietas sakrājušās saimnieces guļamistabā, tās tiek nonestas lejup, bet Mohito turpina uz istabu nest dažādas mantiņas, kas, šķiet, palīdz terapijas sunim aizmigt.

Jautāta, vai Mohito kā terapijas suns prasa īpašu audzināšanu, Kima pastāsta, ka jābūt regulārai un konsekventai apmācībai, lai suņuks neapjuktu un viņam būtu skaidri nosacījumi. "Ir daudz faktoru, pēc kuriem vērtē terapijas suņus, tāpēc viņai ir diezgan daudz jāzina," paskaidro Mohito saimniece. Viņa piebilst, ka, piemēram, neparedzētās un stresa situācijās Mohito kā terapijas suns uzvedas mierīgāk, saprātīgāk. Turklāt viņa izturas mierīgi arī tad, kad apkārt ir, piemēram, troksnis un daudz ļaužu, kamēr citi suņi šādās situācijās uzvestos tramīgāk.

Zinātnieki secinājuši, ka arī suņiem piemīt neofīlija jeb tieksme pret dažādām jaunām lietiņām. Likumsakarīgi, ka Mohito var tikt piedēvēta šāda īpašība, kuru Kima raksturo vien kā suņa vēlmi nēsāt dažādus priekšmetus, kā jau tas raksturīgs retrīveriem, kuru izcilās darba spējas, atnesot medījumu un to nesagraužot, ir īpaši novērtētas mednieku vidū.

"Viņa noteikti iepriecina cilvēkus! Tāds ir viņas kā terapijas suņa mērķis, kad viesojamies slimnīcās. Zinu – ja man pašai ir slikta diena, kad es pārnākšu mājās, Mohito mani noteikti uzmundrinās," ar savu mīluli lepojas saimniece Kima.

Sekot līdzi interesantajai suņu meitenei Mohito un tam, kādu rotaļlietu viņa jau atkal ņems līdzi, dodoties gulēt, var "Instagram" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!