<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@a2foto"> Alejandro Alvarez </a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Kad veco lietu atjaunošana kļūst arvien aktuālāka, der atcerēties, ka ir reizes, kurās krāsu otai tomēr nav vietas. Neskatoties uz to, ka krāsu piedāvājums ir visai plašs un piemērots visdažādāko virsmu pārkrāsošanai, dažreiz labāk šo domu atmest, iesaka ''Msn''.

Pannas un kastroļi

Ja vien šos virtuves piederumus nav paredzēts pēc pārkrāsošanas izmantot dekoratīviem nolūkiem, nekādā gadījumā nevajadzētu prātot par to krāsas atsvaidzināšanu. Lai vai kāda krāsa tā būtu, nedz panna, nedz katliņš pēc tam nebūs lietojams ēdiena gatavošanai. Gadījumā, ja panna vai katls pavisam zaudējis savu pievilcību, bet izmest žēl, izmanto to kā alternatīvu puķupodam, sastādot tur, piemēram, sukulentus. Bez tā ir vēl lērums ideju, kā lietderīgi izmantot šos piederumus.

Trauki

To pašu var attiecināt uz traukiem, no kuriem ēdam, dzeram. Neviena krāsa nav piemērota tam, lai nonāktu saskarsmē ar pārtiku, ko pēc tam ēdam. Dekoratīvus traukus, puķupodus, šķīvjus kā interjera aksesuārus var pārkrāsot, bet noteikti ne tos traukus, no kuriem pēc tam paredzēts mieloties.

Foto: Shutterstock

Vanna

Vecās čuguna vannas nudien ir vērtība, kas jāsaglabā, bet skaidrs, ka laikam ejot, tā zaudējusi savu krāsojumu. Arī šajā sakarā nevajadzētu ļauties pirmajam instinktam un uzreiz ķerties pie pārkrāsošanas, iespējams, derēs kāds cits atjaunošanas paņēmiens. Pirms tam veikalā konsultējies ar speciālistu par piemērotāko krāsu, jo kura katra gluži nederēs, tāpat visbiežāk pirms tam nepieciešams atjaunot slāni zem krāsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!