sāls
Foto: Shutterstock
Bez sāls noteikti nav iedomājama neviena virtuve, lielākoties to pievienojam ēdienam, bet vai zināji, ka baltie kristāli var būt itin noderīgi reizēs, kad jānoberž piededzis ēdiens pannā vai jāiztīra sarkanvīna traipi no paklāja? Ja vēl neesi apjautis sāls labās īpašības dažādos mājsaimniecības jautājumos, ieklausies ''The Kitchn'' padomos.

Abrazīvs

Iemesls tam, kāpēc nereti dažādu virsmu tīrīšanā ieteicams izmantot sāli, ir konsistence. Abrazīvie graudiņi lieliski noberž virsmu un attīra to, tanī pat laikā neatstājot švīkas vai skrāpējumus, kā tas būtu, piemēram, ar metālisko diegu švammi. Sāls ir abrazīvs, bet ne tik ciets kā piemēram smilšu graudiņi, lai kādu virsmu sabojātu, turklāt tas nav kaitīgs, lai izvairītos to lietot, piemēram, katla beršanai. Ja sāls šķiet par graudainu, to var atšķaidīt ar etiķi vai eļļu, iegūstot efektīvu līdzekli, piemēram, koka virsmu attīrīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!