Foto: DELFI
12. un 13. novembrī izstāžu centrs Ķīpsalā pārvērties par ķepaiņu un astaiņu satikšanās vietu, vienkopus pulcējot gan suņus un kaķus, gan arī lauku sētas iemītniekus un industrijas profesionāļus. Izstādes laikā var vērot dažādas mīluļu sacensības un iepazīt dažādu šķirņu pārstāvjus.

Divas dienas Ķīpsalā suņu skaistuma konkursos par titulu "Baltijas uzvarētājs" sacenšas gandrīz 2800 suņu no 15 valstīm. Priecīgi brīži te ir arī kaķu mīļotājiem, jo starptautiskajā kaķu izstādē divās dienās var apskatīt aptuveni 500 lielus un mazus, pūkainus un bezspalvainus dižciltīgos mīluļus.

13. novembrī apmeklētājus priecēs Bezvilnas kaķu šova dalībnieki, kas ar saviem izteiksmīgajiem ģīmīšiem un lielajām, stāvajām ausīm vienmēr iemanto skatītāju apbrīnu un simpātijas. Apmeklētāji varēs vērot arī kaķu ringus un ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā.

Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece norāda: "Šogad aprit arī 20 gadi kopš LKF ir FCI (Fédération Cynologique Internationale) biedrs. Tam par godu uz izstādi ieradīsies FCI prezidents Rafaels de Santjago un izpilddirektors Ivs de Klerks. Tādēļ aicinu suņu saimniekus izmantot izdevību un klātienē FCI stendā rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem!"

Līdzās ķepaiņiem un astaiņiem Ķīpsalā izvietojusies arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām var iegādāties dažādu dzīvnieku barību, gardumiņus mīlulim, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas, ko piedāvā vairāk nekā 60 uzņēmumu. Tāpat ikviens interesents izstādē var saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

Izstāde norisinās starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 12. un 13. novembrī no pulksten 10 līdz 18.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!