Reālās dzīves doktors Dūlitls – tā tiek raksturots fotogrāfs un ceļotājs Alans Diksons no Īrijas. Viņš piesaistījis tūkstošiem cilvēku uzmanību, publicējot nevis pavisam parastas, bet gan īpašas fotogrāfijas ar dzīvniekiem. Nereti Diksons uzņēmis arī selfijus ar dzīvniekiem, paverot uz zvēriņiem skatu, kādu negadās bieži piedzīvot.

Daksons "Daily Mail" pastāstījis, ka līdz šim paviesojies vairākās pasaules valstīs, tostarp Kanādā, Norvēģijā un Austrālijā, iepazīstot vidi un, protams, dzīvniekus. Tieši fotogrāfijas ar zvēriņiem izpelnījušās milzu uzmanību un atzinību no tūkstošiem cilvēku, turklāt gandrīz vai visus noteikti interesē konkrēta veida kadri – selfiji ar zvēriņiem!

"Cilvēku atzinība palielinājās zibenīgi. Pēc trīs publicētām fotogrāfijām bija skaidrs, ka man tas jāturpina darīt," par saviem selfijiem ar dzīvniekiem skaidrojis Daksons. "Pieauga spriedze par to, ar kādu dzīvnieku es fotografēšos nākamreiz un kādas būs mūsu sejas izteiksmes."

Kā ziņo "Daily Mail", fotogrāfa Daksona pirmais selfijs bijis ar viņa suni pirms aptuveni sešiem gadiem, 2010. gadā, taču tieši 2013. gadā uzņemtais selfijs ar kamieli esot izraisījis vislielāko sajūsmu vīrieša draugu vidū. Taču nu jau interesanto fotogrāfiju skaits ir krietni pieaudzis, sasniedzot vairākus desmitus kadru, kuros redzams Daksons un kāds dzīvnieks. Lielākā daļa no dzīvniekiem ir dažādu sugu pārstāvji.

Tiesa, fotogrāfs gan esot diezgan kritisks un mēdzot pat nepublicēt kādu fotogrāfiju, ja tā, viņaprāt, neesot izdevusies. Vēstīts, ka Daksonu neinteresējot parasti kadri, kurus varot iegūt jebkurš. Fotogrāfijai jābūt interesantai un neparastai, tādai, kas liek cilvēkiem būt sajūsmā.

Tāpēc nav brīnums, ka kadri nav vis parasti, proti, tādi, kuros fotogrāfs ir pieliecies pie kāda dzīvnieka. Dažās fotogrāfijās redzams, kā, piemēram, pīles ēd no Daksona mutes un ķengurs vīrieti samīļo. Vairumā kadru pats fotogrāfs izveido kādu amizantu grimasi, kurai dzīvnieciņi šķietami piebalso.

"Dzīvniekos ir kaut kas maģisks, to nevar aprakstīt. Viņi ar mums nerunā, taču mēs viņus pieņemam. Viņi mums nes tik daudz prieka un atbrīvo no stresa, taču cilvēki joprojām ik dienu cenšas izvairīties no dabas klātbūtnes," pārdomās dalījies fotogrāfs Daksons.

"Dzīvnieku klātbūtnē es izjūtu lielu prieku. Tik lielu, ka es tajā vēlos dalīties ar draugiem, cenšoties noķert kadrus, kas paspilgtina, cik priecīgi ir dzīvnieki kopā ar emocijām, ko viņi sniedz man," teicis Daksons.

Fotogrāfs atzinis, ka viņam neesot viena konkrēta tehnika, kā tikt pie tik lieliskām fotogrāfijām. Esot vien jāpārliecinās, ka dzīvnieki viņa klātbūtnē jūtas ērti, kā arī jāapbruņojas ar pacietību. Kad dzīvnieks saprot, ka cilvēks nav viņam drauds, var parādīt dzīvniekam fotoaparātu, lai zvēriņš pierod arī pie tā klātbūtnes. Tādējādi, kā skaidrojis Daksons, var izvairīties no liekām un neveiklām kustībām, kas dzīvnieciņu izbiedētu.

Interesanti, ka arī pašam Daksonam no visa plašā dzīvnieku pulka esot kāds zvēriņš, ar kuru viņš vislabprātāk fotografējas. Tās ir kvokas, par kurām plašāk vari lasīt šeit. Kvokas Daksons raksturojis kā ļoti ziņkārīgas, priecīgas un allaž draudzīgas.

Aizrautīgais fotogrāfs negrasoties pārtraukt iesākto, jo gan viņam, gan arī viņa sekotājiem joprojām esot interesanti noskaidrot, kas notiks tālāk un ar kādu dzīvnieciņu viņš fotografēsies: "Cilvēki nevar sagaidīt kārtējo graujošo selfiju ar dzīvnieku."

"Cilvēki mani ir iesaukuši par reālās dzīves doktoru Dūlitlu, jo es spējot pierunāt dzīvniekus pozēt. Taču patiesībā viss ir ļoti vienkārši – zvēru klātbūtnē ir jāatbrīvojas un jāsagaida īstais brīdis. Ļauj viņiem sevi apostīt, pārliecinies, ka tu skaties uz kameru, un fotografē!"

"Tas ir iemesls, kāpēc es ar dzīvniekiem taisu selfijus – lai vairotu prieku un iedvesmotu citus sadraudzēties ar savvaļu. Mēs visi esam redzējuši dzīvniekus, kuri fotogrāfijās ir vieni. Taču tad, kad fotogrāfijā pievieno smaidīgu cilvēku, var sajust īpašu saikni. Ej, izpēti dabu!" iedrošina fotogrāfs Daksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!