Draudzība starp divām dažādām būtnēm allaž ir neparasta un aizkustinoša, vēlreiz atgādinot par to, cik pārsteidzoša un interesanta ir dzīvnieku pasaule. To pierāda arī kāds video ar polārlāci un suni, kas nedēļas laikā guvis miljoniem cilvēku atzinību. Taču, izrādās, pēc tā publicēšanas tapis zināms par šīs darbības tumšo pusi.

Kā video aprakstā norādījis tā autors Deivids Demells, viņš novērojis polārlāča un Kanādas eskimosu haskija saskarsmi, un šķiet, it kā baltais lācis suni glaudītu. Protams, šī aizkustinošā darbība teju vai uzreiz rada patīkamas sajūtas par to, kā divu dažādu sugu pārstāvji savā starpā komunicē.

Taču itin drīz pēc video publicēšanas tapis zināms, ka polārlāči mēdzot šos suņus nokost. Kanādas eskimosu haskiji tiek audzēti un turēti Manitobā, Kanādā, kur par suņiem rūpējas audzētājs Braiens Ladūns. "CBS News" viņš atklājis, ka dienās, kad Demells uzņēmis video, cits polārlācis vienu no eskimosu suņiem nokodis, turklāt tiek īpaši uzsvērts, ka video redzamais mīlulis joprojām esot dzīvs. Kā pastāstījis suņu audzētājs, parasti viņš teritorijā, kurā dzīvo suņi, izliek īpašu barību polārlāčiem, tādējādi vilinot dzīvniekus mieloties ar to, nevis medīt viņa suņus. Pēc nepatīkamā atgadījuma vienu no polārlāčiem, kas nogalinājis Ladūna suni, esot nācies iemidzināt. Polārlāči Manitobas reģionā esot izplatīti, tāpēc pilnībā izskaust šos dzīvniekus vis neesot iespējams.

Tiesa, video autors Demells esot pārliecināts, ka suņi aug lieliskā vidē un ka cilvēki dzīvniekus varot pat glaudīt. Savukārt Ladūna darbu pie retās suņu šķirnes attīstības Demells raksturojis kā aizrautīgu un atbildīgu.

Nedēļas laikā video skatīts vairāk nekā trīsarpus miljonus reižu.

Plašāk par citām neparastām draudzībām starp dažādu dzīvnieku sugu pārstāvjiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!