Foto: Shutterstock
Īpašs notikums piedzīvots zoodārzā ASV, kur aptuveni ar nedēļas starpību divām polārlāču māsiņām dzimušas atvases.

Kolumba zoodārzā Ohaio, ASV, novembrī sagaidīts visai prāvs polārlāču pulciņš. Dzīvnieciņus dzemdējušas divas balto lāču māsiņas, Aurora un Anana, "Facebook" lapā ziņo zoodārza pārstāvji.

Pirmā mazuļus pasaulē laidusi Anana, tas noticis 8. novembrī. Lai arī dzimuši divi lācēni, līdz šim brīdim izdzīvojis viens jaundzimušais. Zoodārza pārstāvji gan informē, ka pirmajās dzīves nedēļās mirst aptuveni puse jaundzimušo, turklāt nereti pašas māmiņas uzņemas rūpes tikai par vienu no mazuļiem, otru pakļaujot nāvei vai sniedzot iespēju par lācēnu rūpēties zoodārza darbiniekiem.

Savukārt Aurora divus ņiprus mazuļus sagaidījusi 14. novembrī, turklāt priecīgais notikums fiksēts arī novērošanas kamerā. Par Auroru un viņas atvasēm zoodārzā izsakās cerīgi, raksturojot, ka joprojām abi mazie lācēni ir sveiki un veseli, turklāt pastāvot izredzes, ka arī turpmāk viņi izdzīvos.

Zoodārza pārstāvji norāda, ka visu jaundzimušo tēvs ir polārlācis Nanuks, kurš šobrīd esot vienīgais aplokā redzamais baltais lācis. Māmiņas ar jaundzimušajiem atrodoties noslēgtās telpās, kamēr lācēni vēl ir mazi. Ja viss izdosies kā plānots, pārējos lāčus zoodārzā varēšot sastapt pavasarī, informē zoodārzā.

"MansDraugs" redzeslokā polārlācēni nonākuši jau iepriekš, turklāt esam vēstījuši arī par māmiņas Auroras atvasi Noru, kas dzimusi aptuveni pirms gada. Šobrīd Nora pārvietota uz Oregonas zoodārzu, kur jau iejutusies savā jaunajā aplokā. Dažus kadrus no viņas jaunās mājvietas var aplūkot zoodārza sagatavotajā video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!