Lai Latvijā ķiploki pazīstami jau 700 gadus, tos joprojām ir grūti audzēt, tāpēc neatrast vietējo produkciju katrā veikalā un pat ne tirgū. Tomēr – kā tas nākas, ka ķiploki allaž bijuši latviešiem cieņā? Ja jau tie būtu tik grūti audzējami, diezin vai tie vispār parādītos kulinārajā mantojumā. Bet varbūt esam aizmirsuši vērtīgos padomus un priekšnoteikumus, lai izaudzētu pienācīgu ķiploku ražu?
Arī Imants Misa apkopotajā sējumā skaidro, ka dažādi autori aprakstījuši savu pieredzi ķiploku audzēšanā, bet praktisku izmantojamu rokasgrāmatu ir ļoti maz. Arī pasaulē šādu materiālu nav daudz, turklāt tur iegūstamā informācija nav pielāgota mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tāpēc vislabāk konsultēties ar vietējiem speciālistiem un audzētājiem, kas ar padomiem neskoposies.