Foto: AP/Scanpix
Fresno pilsētas iedzīvotāji Kalifornijā, ASV, uz īsu brīdi palikuši bez elektrības, lai glābēji varētu no elektrības staba nocelt tur uzrāpušos runci, ziņo "The Telegraph". Pārsteidzošākais ir tas, ka mīlulis uz staba pavadījis deviņas dienas.

Kaķis vārdā "Fat Boy", kas tulkojumā latviešu valodā nozīmētu Resnais puika vai Resnulītis, vairāk nekā nedēļu pavadījis uz pavisam šauras platības elektrības staba augšgalā. Kā gan kaķis uzrāpies aptuveni 13 metru augstumā?

Runča saimnieks, 14 gadus vecais Endrjū Perezs atklājis, ka kaķis, iespējams, izbijies no kāda suņa, tāpēc meklējis patvērumu uz elektrības staba. "Mēs apzvanījām visus, kas varētu palīdzēt, bet neviens nenāca. Viņš ir jauks kaķis," skaidrojis Perezs, piebilstot, ka viņa ģimene vērsusies arī pie ugunsdzēsējiem un citiem glābējiem, taču neviens neesot palīdzējis.

Silvera Villa, dzīvnieku bezpeļņas organizācijas pārstāve, pastāstījusi, ka bijusi apņēmības pilna nocelt kaķi no staba un nogādāt viņu drošībā. "Es domāju, ka gan jau kāds palīdzētu. Gribēju pārliecināties, ka kaķi tiešām kāds glābs, tāpēc negrasījos mest malā telefonu, kamēr tas notiks," tā Villa. Tiklīdz kaķis nocelts, sieviete viņam iešpricējusi fluīdus un pabarojusi mīluli, un secinājusi, ka kaķa veselības stāvoklis, ņemot vērā apstākļus, esot bijis pārsteidzoši labs.

Savukārt vietējā gāzes un elektrības pakalpojumu dienesta pārstāvis Denijs Boils, raksturojot viņa komandas darbu pie kaķa nocelšanas, teicis: "Tas nav nemaz tik vienkārši – uzkāpt uz staba un dabūt kaķi lejā. Pirmais, kas mums bija jāizdara, bija elektrības atslēgšana." Aptuveni 250 mājsaimniecības kaķa glābšanas brīdī palikušas bez elektrības. Skaidrojot, kāpēc nolemts kaķim palīdzēt, Boils teicis: "Dažreiz mēs kaķus gaidām pie stabiem. 99 procentos gadījumu kaķi nonāk lejā paši. Šoreiz kaķis augšā bija tik ilgi, ka mēs nolēmām paši doties viņu glābt."

Dienests arī esot uzstādījis īpašus atbaidīšanas priekšmetus, kuriem nākotnē būtu jāpasargā stabs no kaķu "uzbrukumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!