Foto: Sputnik/Scanpix
Būt augstāk par zemi dažam var būt liels izaicinājums, taču lācis pierāda, ka arī dzīvnieks ar iespaidīgu augumu un svaru var uzrāpties vairāku metru augstumā. Himalaju melnais lācis safari parkā Krievijā novērots, kāpelējot pa koku galotnēm un graužot zariņus.

Himalaju melnā lāča nosaukums radies no apvidus, kurā šīs sugas dzīvnieki novēroti visbiežāk un visvairāk, proti, Himalaju kalniem Āzijā. Šie lāči ir Āzijas melno lāču pasuga, kurai raksturīgs garāks, biezāks kažoks un baltāka, izteiksmīgāka krāsa krūtažā. Interesanti, ka šos lāčus var itin viegli atpazīt, jo visiem baltā krāsa būs novērojama tieši vēdera rajonā un "V" burta formā, ziņots Pasaules dabas fonda mājaslapā.

Šie lāči netiek minēti kā vieni no lielākajiem pasaulē, taču Himalaju melnos lāčus iecienījuši malumednieki, kas tīko, piemēram, skaistos kažokus. Tādējādi šīs sugas dzīvnieki tiek uzskatīti par īpaši apdraudētiem, un viņu skaits pasaulē pēdējo gadu desmitu laikā esot sarucis.

Jāpiebilst, ka dzīvnieku pārvietošanās augstu kokos nav neparasta darbība, jo arī savvaļā Himalaju melnie lāči spēj pārvietoties pa kokiem vairāku metru augstumā, kur viņiem ir iespēja baroties ar koku lapām.

Interesanti, ka fotogrāfijās redzamais melnais lācis mīt tajā pašā safari parkā Krievijā, kur mīt āzis Timurs un tīģeris Amurs, par kuriem esam vēstījuši arī iepriekš. Parka publicētā informācija liecina, ka Himalaju melno lāču pāris Čuks un Nastja parkā ieradušies nesen, taču jau esot novērojamas abu lāču iemīļotākās darbības. Kamēr Čuks visbiežāk izrāda interesi par apmeklētājiem un labprāt iespēju robežās ar viņiem iepazīstas, Nastja priekšroku dodot parka augstākajiem punktiem, proti, koku galotnēm. Iespējams, fotogrāfijās redzama tieši viņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!