Foto: Vida Press
Pietuvoties aizraujošajai un nezināmajai dzīvnieku pasaulei var dažādos raidījumos, kuru veidotāji pacietīgi gaidījuši pat vairākas stundas, līdz izdevies iemūžināt interesantus notikumus savvaļā. Tas gadījies arī britu fotogrāfam Paulam Viljamsam, kurš negaidīti iemūžinājis bruņurupuču mīlas priekus.

Viljams jau iepriekš atspoguļojis dzīvnieku pasaules norises, filmējot zvēŗus vairāk kā 30 valstīs, taču Karū tuksnesī Āfrikā vīrietis piedzīvojis pavisam neparastu gadījumu. "Tobrīd es filmēju Karū tuksneša zemi, līdz izdzirdēju troksni no krūmiem man aiz muguras. Nodomāju, kas tas varētu būt, uzmanīgi paskatījis krūmos un ieraudzīju divus leopardbruņurupučus, kuri pārojas," par Viljamsa piedzīvoto vēsta "Vida Press".

"Sākumā viņi sastinga, jo es biju viņus iztraucējis, taču mana klātbūtne tomēr neapstādināja viņu aizraušanos," atminējies dabas pētnieks. Procesu viņš raksturojis kā diezgan skaļu.

Foto: Vida Press

Dzīvnieku pasaule Viljamsu interesējusi jau kopš agras bērnības, kad Jorkšīrā, Lielbritānijā, viņš atradis kāda dzīvnieka fosīliju. Tas veicinājis izvēli par labu paleontoloģijas studijām. Ar laiku viņš nonācis raidsabiedrībā BBC, kur veidojis raidījumus par dabu. Taču līdz šim, kā šķiet, viņš nemaz neapjautis, kāda pieredze viņu sagaida nākotnē, ieskaitot bruņurupuču mīlas prieku skatīšanu vaigā.

"Pēc pāris minūtēm vienaldzīgā mātīte azgāja prom, pametot tēviņu, kurš turpinājis viņai sekot," tā fotogrāfs. Turpmāko divu stundu laikā bruņurupuči pārojušies četras reizes, un tas vīrieti pārsteidzis. Viņš apbrīnojis bruņurupuču spējas un izturību tik ilgā laika posmā.

Leopardbruņurupuči (Stigmochelys pardalis) ir vieni no lielākajiem bruņurupučiem pasaulē, un šie salīdzinoši lēnie un tūļīgie zvēri var nodzīvot pat gadsimtu. Galvenokārt leopardbruņurupuči sastopami gan sausās, gan apzaļumotās teritorijās Āfrikas dienvidos un austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!