Paskatoties uz suņuku Reju Čārlzu, reti kuš iedomāsies, ka šim zeltainajam retrīveram varētu būt kāda kaite. Sunītis ir skaists, draudzīgs, mīļš, taču ir kāda pazīme, kas Reju Čārlzu padara par īpašu – viņš neredz. Izrādās, sunītis jau piedzimis akls.

Zeltainā retrīvera Reja Čārlza dzīve līdz šim aprakstīta īpaši viņam izveidotajā "Facebook" profilā. Tagadējie saimnieki norādījuši, ka viņu sunītis dzimis 2012. gada 8. decembrī kā vienīgais kundziņš trīs kucēnu metienā. Abas māsiņas dzimušas veselīgas, taču Rejs Čārlzs ne skrējis, ne spēlējies, kaut mazam šunelim to vien vajadzētu darīt. Toreizējais suņu saimnieks-audzētājs vērsies pie veterinārārsta, kurš konstatējis, ka mazais, mierīgais sunītis patiesībā ir akls, kas ietekmē viņa kustību un pārvietošanās spējas. Audzētājs jau gribējis sunīti iemidzināt, jo sapratis, ka mazajam ķiparam neesot izredzes tikt pie jauniem saimniekiem. Taču te Reja Čārlza dzīvesstāstā parādās Endrjū Feils.

Feila ģimenē jau auga trīs zeltaino retrīveru šķirnes sunīši, taču, izdzirdējis par to, ka mazu kucēnu kāds varētu iemidzināt, Feils sapratis, ka to nespēj pieļaut. "Today" saimnieks atklājis, ka zeltainie retrīveri esot vienīgā suņu šķirne, kas viņu jebkad interesējusi, ko pierāda salīdzinoši kuplais pulks retrīveru viņa mājās. Sazinājies ar audzētāju Feils pavisam drīz kļuvis par neparastā Reja Čārlza saimnieku.

Vēlēdamies savam jaunajam mīlulim palīdzēt, Feils centies noskaidrot, kāpēc Rejs Čārlzs ir akls. Konsultējoties ar speciālistiem Bostonā, ASV, noskaidrots, ka patiesībā suņa acis esot itin labā kārtībā un pat spētu pilnvērtīgi darboties, taču trūkstot saiknes starp actiņām un suņa smadzenēm, kas spētu nodot informāciju un, tā teikt, pārraidīt attēlo, ko uztver suņuka acis. Tāpēc sunītis pilnībā neko neredzot.

Taču Feils ir pārliecināts, ka aklums sunītim nemaz tik ļoti nekaitē, jo Rejs Čārlzs varot darīt teju vai visu, ko spēj pilnvērtīgs un vesels suns. Arī šim zeltainajam retrīveram patīkot rast vietiņu uz dīvāna, staigāt pakaļ saimniekam, kā arī doties pastaigā. Feils savu ceturto mājdzīvnieku raksturojis kā ļoti gudru un apķērīgu, un ārkārtīgi uzticīgu. Lai arī sunītis ir neredzīgs, viņš jūtot Feila smaržu un esot klāt ikreiz, kad Feils tuvojas mīlulim.

Saimnieks arī norādījis, ka līdz ar Reju Čārlzu mājoklī mīt arī suņu puikas Hārlijs un Džeks un māsiņa Megija. Visi suņi savā starpā sadzīvojot lieliski, draudzīgi spēlējoties un pavadot laiku kopā.

"Neizjūtiet pret mani žēlumu!" suņa vārdā "Facebook" profilā raksta viņa saimnieks. "Es ticu, ka piedzimu citāds, lai palīdzētu iedvesmot citus, kuri dzimuši ar fiziskām vai garīgām problēmām, dzīvot pilnu krūti un pēc iespējas labāk izmantot to, kas mums ir dots!"

Sekot līdzi Reja Čārlza ikdienai var "Facebook" lapā. Jāpiebilst, ka tai ir jau vairāk nekā simts tūkstoši sekotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!