Foto: AFP/Scanpix
Ja kāda dzīvnieku suga ir apdraudēta un uzskatīta par retu, ikviens tās papildinājums – jaundzimušais – tiek sagaidīta kā īpašs brīnumiņš, un tāpēc jo īpaši lolots. Un tāds dzīvnieciņš mīt arī zoodārzā Francijā.

Kā ziņo aģentūra AFP, kādā zoodārzā Francijas ziemeļrietumos sagaidīts priecīgs notikums - degunradžu mazuļa dzimšana. Šobrīd jaundzimušais esot aptuveni mēnesi vecs, taču cītīgi sekojot līdzi savai māmiņai.

Tāpat vēstīts, ka šis degunradzis esot vien otrais Eiropā dzimušais savas sugas pārstāvis, tādējādi norādot, ka šie dzīvnieki dzimst reti, vien divas, trīs reizes gadā. Tas gan ir savā ziņā saprotams, jo degunradžu grūsnības periods ir ļoti ilgs. Kā liecina Āfrikas savvaļas fonda dati, degunradži mazuļus iznēsā teju vai pusotru gadu, proti, 18 mēnešus. Galvenokārt šī dzīvnieku suga savvaļā novērojama Āfrikā, taču zoodārzos lielie dzīvnieki sastopami daudzviet pasaulē.

Interesanti, ka fotogrāfijās degunradžu mazulis redzams bez raga, un tā nav nejaušība. Šo dzīvnieku mazuļi piedzimst bez tā, jo rags izveidojas vēlāk, dzīves laikā.

Degunradžus uzskata par vieniem no visapdraudētākajiem dzīvniekiem pasaulē. Tas ir dzīvnieku ragu dēļ, kurus īpaši iecienījuši malumednieki, tamdēļ par lielu degunradža ienaidnieku un draugu sugas izplatībā un atīstībā var minēt tieši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!