Foto: Sputnik/Scanpix
Lai arī tīģerus ierasts redzēt melni oranžā kažoka krāsā, pasaulē mēdz novērot arī baltus tīģerēnus. Šie dzīvnieciņi ir ļoti reti, taču priecīgs notikums piedzīvots Krimā, kur dzimuši trīs ņipri baltā Bengālijas tīģera mazuļi. Viņiem arī doti zīmīgi vārdi.

Baltā tīģeriene Tigruļa, kas, kā ziņo "Joinfo", bijusi dāvana no ukraiņu politiķes Jūlijas Timošenko, Jaltas zoodārzā "Skazka" Krimā laidusi pasaulē trīs ņiprus tīģerēnus. Visiem baltajiem skaistuļiem piešķirti zīmīgi vārdi. Tā kā jaundzimušie ir puisīši, viņus nolemts saukt Aleksandra Dimā romānā aprakstīto musketieru vārdos – Atoss, Portoss, Aramiss.

Zoodārza pārstāvji ziņo, ka diemžēl māmiņa Tigruļa atteikusies rūpēties par mazajiem tīģerēniem, tāpēc dienu un nakti Atosu, Portosu un Aramisu pieskatot zoodārza darbinieki. Mazuļi tiekot regulāri baroti un aprūpēti.

Baltajai Bengālijas tīģerienei Tigruļai šis bijis jau trešais mazuļu metiens. Diemžēl pērn decembrī dzimušie tīģerēni neizdzīvojuši, savukārt 2016. gada pavasarī piedzimuši četri mazuļi.

"Ria" vēsta, ka balto tīģeru mirstība pasaulē esot ap 15 procentiem, bet zoodārzā Jaltā mirstot vidēji puse neparastās krāsas dzīvnieku. Zoodārza pārstāvji gan cerot, ka šie mazuļi izdzīvos, izaugs lieli un stipri.

Pasaulē esot ļoti maz baltas krāsas tīģeru, turklāt tas vairāk esot raksturīgs tieši Bengālijas tīģeriem, kuri galvenokārt ir oranžu un melnu kažoka krāsu. Tiek lēsts, ka pasaulē nebrīvē dzīvo apmēram 130 baltie tīģeri, savukārt Bengālijas tīģeru skaits nepārsniedzot 2500.

Foto: Sputnik/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!