Tas nekas, ka viss labums no biezumiem ir uzņemts, kafiju izdzerot. Biezumos joprojām ir daudz slāpekļa, fosfora, minerālu un kālija, kas visai bieži trūkst dažādiem telpaugiem. Un, ja trūkst pārāk daudz, augs par to liks manīt. Ja tam var līdzēt ar kafijas biezumiem, kāpēc gan neizmēģināt?
Izdzertās kafijas biezumus uzber uz avīzes kādā paplātē vai šķīvī, lai tie vienmērīgi izžūst istabas temperatūrā. Vislabāk, ja biezumus ik pa laikam apmaisīs, bet vēl neizžuvušus gan neizmanto – tad mitrums būs pārāk daudz un augsnes virskārta var sākt pelēt.
Izžāvētos kafijas biezumus var izmantot ne vien telpaugu mēslošanai, bet arī dārza augu lutināšanai, raksta ''Gardena'', uzsverot, ka to, cik bieži biezumus lietot, nosaka auga veids un tā nepieciešamība pēc mēslošanas. Ja nav zināms, cik bieži to vajadzētu darīt, ar reizi pusgadā pietiks, taču dārza augiem tas būtu nepieciešams biežāk, ik pēc trim vai četriem mēnešiem. Kā izmantot kafijas biezumus? Uzber tos plānā kārtā augsnes virskārtā un nedaudz iestrādā substrātā, lai augs uzņem visas vērtīgās vielas no biezumiem.