Pastaiga un svaigs gaiss ir nozīmīga suņa dienas daļa, taču kāds apķērīgs suns, izmantojot savas vokālās dotības, tikšanu ārā centies pieprasīt sev raksturīgā manierē. Jau ilgākā laika posmā Sibīrijas haskijs Zevs novērots, gaudojot un izrādot nepatiku par dažādiem notikumiem, tāpēc piedāvājam vienu no jaunākajām ietiepīgā haskija Zeva "sērijām" jeb video, kurā viņa saimniece jau atkal parāda sava mīluļa gaudošanu.

Video aprakstā suņa Zeva saimniece Lindsija Fleišmana norāda, ka šoreiz viņas mīlulis uzstāj uz iešanu ārā, precīzāk, tikšanu laukā, lai varētu blēņoties: "Viņš uzstāj, ka grib ārā, lai varētu turpināt plucināt atkritumus. Viņš jau iepriekš bija ārā un tika pieķerts, graužot atkritumus mazos gabaliņos."

Šajā un iepriekšējos video redzama suņa uzstājība un gaudošana, kas izpelnījusies Sibīrijas haskijam īpašu iesauku – ietiepīgais haskijs Zevs ("Zeus the Stubborn Husky"). Jau kopš pirmās reizes, kad saimniece publicējusi video ar gaudojošo suni, turpmākie kadri ilustrē Zevam piešķirto apzīmējumu un rāda, ka suns var gaudot gan par to, ka nevēlas doties pastaigā, gan par ūdens neesamību vannā, gan arī par grūto celšanos no gultas.

Vairāku minūšu laikā Zevs, kā rādās, centies pārliecināt saimnieci, lai viņa atver durvis un izlaiž sunīti pastaigāties un baudīt svaigu gaisu, kamēr Fleišmana tic, ka suns uzreiz dosies pie atkritumu tvertnes un turpinās darīt blēņas. Saimniece visu laiku atgādina, ka to nedarīs, taču Zevs gaudot nepārstāj. "Acīmredzot "Nē!" viņam nav pietiekami laba atbilde," secina Zeva saimniece.

Tāpat video redzams, ka Fleišmanas otrs mājdzīvnieks, vācu aitu suns Keidens, pret sugasbrāļa ietiepībām ir teju vai imūns, neļaujoties bara instinktam un nepiebalsojot ar savu vokālu. Arī citos video viņš redzams vien fonā, reizēm nepacietīgi gaidot, kad Zevs beigs gaudot un beidzot dosies pastaigā, kas arī pašu Keidenu, protams, interesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!