Foto: Vida Press
Kā radīt labākās fotogrāfijas? Protams, smaidot! Lūk, bariņš makaku to pierāda. Viņi ļāvuši fotogrāfam sevi iemūžināt aizraujošos kadros, kas atspoguļo primātu ziņkārīgo dabu, ziņo "Vida Press".

Melnos sekstainos makakus savā ceļā sastapis angļu fotogrāfs Anups Šahs, kurš viesojies Indonēzijā. "Tangkoko" nacionālā parka mazie dzīvnieciņi bijuši draudzīgi un nebaidījušies no cilvēkiem. Vēstīts, ka Šaham izdevies piekļūt ļoti tuvu makakiem, jo jau iepriekš šis bariņš primātu saskāries ar ziņkārīgām ļaužu acīm. Makaku grupējumu nacionālajā parkā Indonēzijā apzīmējot ar nosaukumu "Rambo 1", un par viņiem interesējušies arī zinātnieki.

Šīs sugas makaki esot apdraudēta suga, kura ir pētnieku, zinātnieku un dabas entuziastu redzeslokā, teicis fotogrāfs. Tāpēc, saprotams, makaki ir pieraduši pie cilvēka klātbūtnes un tūristiem, kuri apmeklē nacionālo parku.

Raksturojot savu tikšanos ar makakiem, fotogrāfs Šahs teicis, ka primāti bijuši ziņkārīgi un pienākuši viņam ļoti tuvu, pat rokas stiepiena attālumā. Makaki esot diezgan ātri apraduši ar fotogrāfa klātbūtni: "Lai arī kopā ar viņiem pavadīju četras nedēļas, kopš dienas, kad viņi mani atpazina, viņi sāka sadarboties."

Veiksmīgās sadarbības rezultātā Šaham izdevies nofotografēt vairākus interesantus kadrus. Pēc tam fotogrāfs izteicies, ka makaki ne mirkli neesot bijuši noguruši no viņiem veltītās uzmanības.

Lai arī Šahs dzīvniekus fotografējot jau teju 20 gadus, vīrietis izteicies, ka galarezultāts viņu patīkami pārsteidzis: "Es jutu saikni ar pērtiķiem, jo mēs visi esam ziņkārīgi. Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu."

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!