Kādā dziļākā traukā lej karstu ūdeni, iemērc netīros svečturus un turi tos tur tik ilgi, līdz vasks sāk palikt mīkstāks. Tad ūdenim pielej šļuku etiķa un turpini svečturus mērcēt, lai sacietējušais vasks efektīvāk nonāktu nost. Pateicoties siltajam ūdenim un etiķim, vasks būs krietni vieglāk nokasāms, nekā cietā veidā, tāpēc pēc ilgās mērcēšanas izmanto kādu rīku, ar kuru to visvieglāk izdarīt. Pēc tam rūpīgi noskalo un apžāvē svečturi, pirms liec jaunas sveces iekšā, raksta ''How to Clean Stuff''.
Ja gribas panākt ātrāku efektu, var noderēt padoms ar fēna izmantošanu. Lai arī fēns būs jādarbina salīdzinoši ilgi, brīdī, kad vasks būs pietiekami uzkarsēts, tas sāks strauji kust un pilēt no svečtura. Vēlams karsto vasku, kas izkusis, noslaucīt ar sausu drānu vai ļaut tam pilēt uz avīzes, vai kādas citas virsmas, kurai tas nekaitētu.
Metāla svečturus, kuriem nav vēlama saskarsme ar karstumu, var likt saldētavā un vasku noņemt ar auksto metodi. Pēc stundas vasks būs pietiekami sastindzis, lai to varētu viegli nokasīt no svečtura, tikai te jābūt uzmanīgam, lai ar skrāpēšanu nesabojātu svečtura virsmu.
Atceries, ka jebkuru vasku būs viegli noņemt, ja tas būs sacietējis, tāpēc tikko radušās sveces paliekas nesteidz uzreiz tīrīt vai nokasīt, ar to nekas labs neveiksies.
''Cālis'' lietotāju forumā pieredzējušie šajā jautājumā stāsta, ka ar glicerīnu visai labi varot nomazgāt vasku no svečturiem, savukārt jau tīros svečturus ieteicams ieziest ar eļļu, lai jaunais vasks tik ļoti nepiekalstu.