Svētku atmosfēra 29. decembrī pārņēmusi Līgatnes dabas takas, kur tās iemītniekiem, dažādu sugu zvēriņiem, dāvāti īpaši kārumi, "MansDraugs" pastāstīja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Dabas taku iemītnieku voljeros tiks rotātas svētku eglītes, un tajās iekarināti dažādi gardumi, kurus zvēriņi gardu muti notiesāja un izpētīja. Dabas taku darbinieki dzīvnieku voljeros sarūpējuši gan eglītes, gan īpašas siena bumbas, pildītas ar burkāniem, tādējādi sagādājot īpašus mirkļus gan zvēriem, gan taku apmeklētājiem.

Interesenti varēja vērot, kā par sagādātajām veltēm priecājas gan lāču puikas, gan aļņu bars, kā arī mežacūku saime un lūšu ģimenīte. Arī lapsām nācās krietni pastaipīties, lai iegūtu kāroto.

Līgatnes dabas taku vadītāja skaidroja, ka aļņiem sarūpēta gan svētku eglīte, izgreznota ar ēdamiem dekorējumiem, gan arī ripināma siena bumba, kurā sasprausti burkāni. Zaļās eglītes kāri grauza gan aļņi, gan arī mežacūkas un citi zvēriņi, bet dekorējumus veidoja dzīvnieku iecienītākie kārumi: burkāni, āboli, ķirbju un ogu sukādes.

Patīkamo pārsteigumu taku zvēriņiem sarūpējuši gan Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki, gan Ķemeru un Gaujas Nacionālā parka jaunie reindžeri.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975. gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

Ielūkojies dabas taku zvērkopes Velgas Vītolas iemūžinātajos kadros!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!