Arī vienatnē var spēlēties, bet kopā taču jautrāk! To pierāda lielo pandu ģimenīte Toronto zoodārzā Kanādā, kur tiešsaistes novērošanas kamerā manīts, kā pandu brālītis izmisīgi cenšas iesaistīt spēlēs pārējos ģimenes locekļus.

Pandu dvīnīši Džia Panpans un Džia Juejue dzimuši lielo pandu pārim Er Šunai un Da Mao. Visa ģimenīte mīt zoodārzā Toronto, kur melnbaltos dzīvnieciņus var apskatīt klātienē un vērot īpaši izveidotajā tiešraides kamerā (noteiktos laikos to var skatīt šeit). Tā nu kādā reizē novērots, ka ar brālīti ne māmiņa, ne māsiņa neesot vēlējusies spēlēties.

Kā rāda video, Džia Panpans vairākas reizes cenšas izaicināt uz spēlēm savu māsiņu Džia Juejue, kura sēž uz sniega čupiņas un spēlējas ar auksto baltumu. Mazā pandiņa gan, šķiet, nepakļaujas brāļa vēlmēm, un viņš turpina klaiņot pa telpu, līdz garām dodas pieaugusī mātīte Er Šuna. Taču arī māmiņu neizdodas izaicināt uz spēlēm. Vienubrīd mazā pandiņa pat apķeras māmiņai ap kāju, neļaujot kustēties uz priekšu, un šī taktika, kā šķiet, nostrādā, jo Er Šuna kaut uz brīdi velta laiku savai atvasei.

Pandu lācēni Toronto zoodārzā ir visai iemīļoti dzīvnieciņi, ko pierāda gan tiešraides kameras esamība, gan arī daudzie video, kas skatīti vairākus miljonus reižu. Tā, piemēram, nesen pasaules medijos populārs kļuva video, kur pandu lācis Da Mao, mazuļu tēvs, iznīcina sniegavīru.

Jāpiebilst, ka Da Mao aktivitātes un vāļāšanās pa sniegu bija aizraujoša arī pērn, 2016. gadā, kad melnbaltais lācis novērots, iesākdams rītu ar jautru ieskrējienu piesnigušajās sniega kupenās.

Abiem mazajiem pandu lācēniem doti zīmīgi vārdi. Džia Panpans apzīmē kanādiešu cerību, bet Džia Juejue tulkojumā nozīmē kanādiešu prieku, ziņots mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!