Foto: Reuters/Scanpix
Zooloģiskajā dārzā Frīdrihsfeldes pils teritorijā Berlīnē, Vācijā, 2016. gada nogalē dzimis baltais lācēns, ziņo aģentūra "Reuters". Šo lācēnu raksturo kā sava veida mantinieku pirms nepilniem sešiem gadiem mirušajam polārlācim Knutam.

Mazulītis dzimis 2016. gada 3. novembrī, taču plašākai publikai parādīts vien šī gada janvārī. Tad arī atklāts polārlācēna dzimums - puisītis. Kopš dzimšanas lielu daļu laika jaundzimušais pavadījis kopā ar māmiņu Toņu, tāpēc tikai janvāra vidū izdevies uz mirkli notvert mazuli un veikt veselības, kā arī svara pārbaudi. Pirmās dzīves nedēļas lācēns pavadījis tuvu māmiņai, lai izveidotu ar viņu saikni un kļūtu patstāvīgāks.

"Mazulim viss ir kārtībā, viņš bija ļoti ziņkārīgs," par tikšanās mirkli ar zvēriņu teicis zoodārza direktors Andreass Nierims. Kopējs un veterinārārsts ar balto dzīvnieciņu pavadīja piecas minūtes, kuru laikā paveiktas visas nepieciešamās procedūras. Noskaidrots, ka mazulis ir 67 centimetrus garš un 4,6 kilogramus smags.

Foto: Reuters/Scanpix

Vēl neesot nolemts, kā balto skaistuli saukt, taču zoodārza pārstāvji vērsušies pēc palīdzības pie Vācijas iedzīvotājiem, kuri ar radio un avīžu starpniecību var pavēstīt savas idejas lācēna vārdam.

Zoodārza pārstāvji "YouTube" profilā publicējuši vairākus video, kuros redzams ņiprais un ziņkārīgais lācēns. Piemēram, šajā video lācēns redzams, saldi dusot, un zoodārza pārstāvji norādījuši, ka augšana ir diezgan nogurdinošs process, kura laikā liela nozīme ir kārtīgam miedziņam.

Savukārt šajā video var skatīt, kā mazulis komunicē ar māmiņu.

Taču jau tagad esot zināms, ka jaundzimušais varētu iekarot daudzu jo daudzu cilvēku mīlestību un uzmanību. Pēdējoreiz tā noticis ar 2006. gadā dzimušo lācēnu Knutu, kurš mitis otrā Berlīnes zoodārzā. Toreiz baltais Knuts, kuru jau kopš dzimšanas bija atraidījusi māmiņa, izaudzināts ar zoodārza kopēju gādību, tāpēc viņa veiksmes stāstam īpaši pievērsta uzmanība. Tiesa, tā ilgusi vien pāris gadus, jo Knuts veselības problēmu dēļ miris savā voljerā 2011. gadā, būdams četrus gadus vecs. Savukārt 2015. gadā publicēti pētījumu rezultāti, kas norāda, ka Knuts miris no kādas smadzeņu kaites, vēsta BBC.

Toņas mazulītis ir pirmais polārlācēns, kas pēdējo 22 gadu laikā dzimis Frīdrihsfeldes pils teritorijā esošajā zoodārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!