Pasaules medijus pārsteigusi ziņa par kādu interesantu parādību – milzu aligatoru, kas nofilmēts dabas parkā.

Video nofilmēts Polka dabas rezervātā Floridā, ASV. Aptuveni pusminūti garā fragmenta autore Kima Džoinere aprakstā norādījusi, ka tā ir iespēja redzēt dabu tās labākajā veidolā. Video redzams, kā milzīgais dzīvnieks lēni dodas pāri takai, kamēr apkārtējie cilvēki rāmi stāv un savos fotoaparātos iemūžina īpašo notikumu.

Kopš fragmenta publicēšanas rezervāta "Facebook" grupā tas piesaistījis vairāku pasaules mediju uzmanību. Savukārt tie atsaukušies uz līdzīgiem gadījumiem, piemēram, no kāda golfa laukuma pērn. Video skatāms šeit.

Kā norādīts "Snopes", aligatori Floridā un Amerikas dienvidos neesot nekas neparasts. Tiekot lēsts, ka šajā reģionā dzīvo pat miljons aligatoru, kurus mēdz saukt arī par mūsdienu dinozauriem. Šo dzīvnieku augums spēj sasniegt vairāk nekā četrus metrus, bet svars var būt vairākus simtus kilogramu liels. Interesanti, ka lielie aligatori izpelnījušies arī salīdzinājumu ar briesmoni Godzillu.

Tiesa, šādiem video fragmentiem nav trūcis arī skeptiķu, kuri uzskata, ka lielie dzīvnieki jeb to veidols patiesībā ir mākslīgi izveidots un ka aligatora ķepas kustina cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!