Pēc postošajām zemestrīcēm, kas Itālijas Abruco reģionu skārušas 18. janvārī un kuru dēļ jau vairākas dienas sniegā ir aprakta viesnīca, joprojām izdodas atrast izdzīvojušos cilvēkus, taču vēl vairāki viesnīcas iemītnieki nav atrasti. Toties cerības stariņu sniedz trīs ņipri kucēni, kas 23. janvārī atrasti dzīvi, atrodoties viesnīcas drupās, vēsta "Time".

Tiek ziņots, ka visi trīs kucēni ir Abruco aitu suņi, balti kā sniegs. Glābējiem tas raisa cerības un sniedz apstiprinājumu, ka viesnīcas drupās joprojām ir gaiss, ko elpot un ar kā palīdzību izdzīvot. "Tā ir svarīga dzīvības pazīme, kas mums sniedz cerību," teicis glābējs Fabio Džermans.

Aptuveni mēnesi vecie kucēni pieder kādam viesnīcas apmeklētājam. Kucēnu vecāki, suņuki Nuvola un Lupo, esot paguvuši no viesnīcas izskriet, taču mazuļi palikuši iesprostoti drupās.

"Viņi sāka ļoti maigi riet," raksturojusi Sonja Marini, viena no glābējām. "Patiesībā sākumā viņus bija ļoti grūti atrast, jo viņi bija paslēpušies. Tad mēs dzirdējām ļoti smalkus rējienus un saskatījām viņus caur mazu caurumu sienā, kuru tur iepriekš bija izveidojuši ugunsdzēsēji. Tad paplašinājām caurumu un izvilkām viņus."

Ugunsdzēsēju pārstāvis Luka Kari gan atzinis, ka kucēni atrasti izolētā viesnīcas daļā, tāpēc nevajadzētu lolot liekas cerības par vēl kādu izdzīvojušo. "Mēs esam priecīgi, ka viņus izglābām, un tas ir svarīgs brīdis šajā dramatiskajā situācijā. Taču es nedomāju, ka tam ir saistība ar izdzīvojušo cilvēku atrašanu," skeptisks bijis Kari.

Kā ziņo "Time", līdz šim atrasti septiņi bojā gājuši cilvēki, taču vairāki nelaimē cietušie no drupām izvilkti dzīvi. Glābēji gan izteikušies, ka laiks ir nepielūdzams un ar katru brīdi cerību paliek arvien mazāk, jo laikapstākļi ir visai bargi. Sasnigušais sniegs kļūst par ledu, kas situāciju apgrūtina.

Jau vēstīts, ka sniega lavīna, kas viesnīcu Itālijā aprakusi pēc spēcīgām zemestrīcēm, sagrāvusi ēkas jumtu un par vairākiem metriem pārbīdījusi ēku, tajā iesprostojot vairākus desmitus cilvēku. Kopumā Itālijas vidieni skārušas pat desmit zemestrīces, no kurām trīs bijušas visspēcīgākās (vairāk par piecām magnitūdām). Joprojām norit glābšanas darbi, taču sākotnējo tos apgrūtināja biezā sniega sega, kas klājusi Itāliju. Tūkstošiem cilvēku palikuši bez elektrības un sniega ieskauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!