Foto: Reuters/Scanpix
Šenbrunas zoodārzā Vīnē, Austrijā, notikusi neparasta tikšanās starp divām dažādām pandiņām. Viena no tām bija melnbalta, bet otra - pilnīgi balta! Tiesa, otra "pandiņa" bija no sniega, tāpēc to varētu raksturot kā "sniegapandu".

Pandu mātīte Jang Janga savā aplokā ieraudzījusi baltu veidojumu, kas papildināts ar dažiem gardumiņiem. Veidojuma sānos iesprausts arī bambusa zars, jo, kā labi zināms, tieši šo augu pandas uzturā daudz lieto. Vietās, kur sniegavīram jeb, kā šajā gadījumā, "sniegapandai" būtu liekamas acis, mute, deguns un pogas, zoodārza darbinieki bija iesprauduši pa kādam dārzeņu gabaliņam, tādējādi bagātinot pandu ikdienu, to atsvaidzinot ar neparastu objektu viņu nožogojumā.

Prieks gan bijis visai īss. Domājams, gan fotogrāfijas, gan video uzņemti pašā tikšanās sākumā, jo pandu mātīte bijusi diezgan naska uz neparastā objekta izpētīšanu. Zoodārza pārstāvji norāda, ka mātīte sniegu un tajā ievietotos dārzeņus laizījusi, drīz vien ķeroties pie nākamā soļa – "sniegapandas" nojaukšanas.

Kā redzams video fragmentā, melnbaltā lācene pamanījās pat nokasīt sniegu no "sniegapandas" galvas, zoodārza apmeklētājos, kas vēroja šo izklaidi, raisot sajūsminātus izsaucienus.

Jang Janga šādu pārsteigumu piedzīvojusi jau vairākkārt. Video fragmenti publicēti 19. janvārī, savukārt fotogrāfijas, kuras apskatāmas galerijā, sarūpētas 2. februārī. Abās reizēs iznākums bijis līdzīgs – no "sniegapandas" ar laiku nebija vairs ne miņas, tās vietā atradās vien prāva sniega kaudze.

Zoodārzs atrodas Šenbrunas pils dārza teritorijā. Kā vēstīts zoodārza mājaslapā, tas ir vecākais zoodārzs pasaulē, kuru atklāja 1752. gadā.

Līdzīgus ziemas priekus par sniegavīru var skatīt arī šajā video, kur panda Toronto zoodārzā Kanādā pat uzkāpa uz saveltajām sniegavīra bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!