Lai arī ziemas laikā peldēt dodas vien rūdītākie cilvēki un tie, kas nebaidās aukstuma, dzīvniekiem atvēsinoša pelde ir pat ļoti piemērota. Viens no šādiem zvēriņiem ir polārlācis, kas radis dzīvei Arktikā un peldēm Ziemeļu Ledus okeānā. To pierāda arī polārlācenīte Nora, kura kopējus un Oregonas zoodārza apmeklētājus priecējusi ar aizrautīgiem lēcieniem baseinā.

"Lai arī Portlendā šobrīd cilvēkiem nav peldēšanas sezona, nesakiet to Norai, Oregonas zoodārza polārlācenītei," vēstīts video aprakstā. Tajā redzami vairāki brīži, kuros Nora, iemītniece zoodārzā Portlendas štatā ASV, vairākkārt redz baseinā "līdaciņā" jeb izpletusi ķepas. Tiesa, vairumā gadījumu viņai gadās piezemēties ūdenī uz vēdera, bet tas nemazina baltā zvēriņa prieku.

Nora izmanto arī papildrīkus, lai padarītu izklaides baseinā bagātīgākas. Piemēram, viņa redzama gan ar bumbiņu, gan lielāku kannu, kuru ar laiku iemet ūdenī un no tā izvelk ārā.

Jāpiebilst, ka lācenīte Nora jau iepriekš nonākusi pasaules mediju redzeslokā. Piemēram, viņa vāļājusies pa ledus baseinu (par to plašāk var lasīt šeit) un draiskojusies pirmajā sniegā (plašāk šeit).

Kā vēstīts Oregonas zoodārza mājaslapā, Nora dzimusi 2015. gada 6. oktobrī Kolumba zoodārzā Ohaio. Kad mazulīte bijusi aptuveni nedēļu veca, viņas māmiņa atteikusies par jaundzimušo rūpēties, tāpēc Noras izdzīvošana gūlusies uz kopēju pleciem. Par laimi, speciālisti spējuši lācenīti barot no pudelītes un uzmanīt visas dienas laikā, lai dzīvnieciņš izaugtu ņiprs un vesels. Kad Nora paaugusies un guvusi spēkus, viņa aizmainīta uz Oregonas zoodārzu, kur turpina priecēt apmeklētājus un fanus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!