Tie, kas redzējuši kaut vienu video ar pandu darbībām, noteikti zinās, ka šie lāči allaž spēj likt cilvēkam pasmaidīt vai pat pasmieties. Un to pierāda arī šis video, kurā redzamie pandu lācēni gan noveļas no kalna, gan nokrīt no baļķa, atkal un atkal pierādot, ka pēc kritieniem allaž jāpieceļas!

Lielo pandu izpētes centrā Čengdu, Sičuaņas provincē Ķīnā, labprāt nododas draiskulībām un neparastām, brīžiem pat pārgalvīgām darbībām, kas sajūsmina ne tikai parka apmeklētājus, kuri kuplās rindās sastājušies gar voljeriem, gan arī interesentus, kuri melnbalto lāču darbības vēro publicētajos video fragmentos. Aģentūras "Reuters" publicētaiss video ar pandiņām pilnībā pierāda, ka bezbailība un draiskošanās ir viņu dabā.

Kā vēsta "Reuters", video galvenās varones ir divas māsiņas. Ja Žu un Ja Juna, mazās pandiņas, redzamas visai aktīvā darbībā. Video sākumā vērojams, kā abi zvēriņi cenšas viens otru nogrūst no kalna, taču beigās abas no tā noripo. Savukārt nākamajā fragmentā Ja Juna nolemj uzrāpties uz bluķa, kas novietots pandu nožogojumā. Lai arī sākotnēji šķiet, ka pandu māsiņa uz koka iekārtojusies gana ērti, pavisam drīz viņa no tā noveļas. Turklāt, kā šķiet, tieši Ja Juna ir draiskulīgākā no abām māsiņām. Video fragmenta beigās viņa jau atkal sagādā prieku un apkārtējo cilvēku sajūsmu, ripinoties pa nožogojumu un arī noripojot lejup pa kalnu, kur iepriekš to darījusi ar māsiņu.

Pandu darbības, kuras publicētas arī internetā, bieži vien gūst daudzu jo daudzu skatītāju ievērību visā pasaulē. Dažus no populārākajiem un skatītākajiem video ar melnbalto lācēnu dalību var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!